
Søtpotet vaffel, som matvaffel eller crispy variant
Søtpotet er å blir digg ?
Jeg er en av de som elsker søtpotet og får med jevne mellomrom lyst på søtpotet i forskjellige varianter. Søtpotet er en av de grønnsakene man faktisk kan bruke til ganske så mye.
Denne gangen fikk jeg for meg å lage det som matvaffel.
Ettersom søtpotet har en søtlig smak, tenkte jeg kombinasjonen med noe salt ville bli godt.
Jeg har også lagt ved en variant for å få den helt crispy, med kun to ingredienser.
Ingredienser:
150g søtpotet 2egg og 1 eggehvite
3ss fiberfin
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Slik gjør du:
Del poteten i 4-6 biter med skall og bak det i mikronen i ca ti min til de er møre. Dra så skallet av og ha det i en bolle. Ha i egget og eggehviten og bland med stavmikser før du tilsetter resten av ingrediensene. Spray eller smør jernet og hell i røra. La det steke i ca 1 minutt.
Røra gir ca 4-5 plater
For en crispy variant bruker du 150g søtpotet og 100g eggehvite, smør vaffeljernet godt og stek de i ca 3 min. Viktig å ikke åpne jernet for fort, da det må steke litt for å få en god skorpe og ikke sette seg fast.
Denne kombinasjonen var helt nydelig, med stekt egg, avokado, kokt skinke og rødløk?

