Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Middager,  Uncategorized,  Vegetar

Søtpotet vaffel, som matvaffel eller crispy variant

Søtpotet er å blir digg ?

Jeg er en av de som elsker søtpotet og får med jevne mellomrom lyst på søtpotet i forskjellige varianter. Søtpotet er en av de grønnsakene man faktisk kan bruke til ganske så mye.

Denne gangen fikk jeg for meg å lage det som matvaffel.

Ettersom søtpotet har en søtlig smak, tenkte jeg kombinasjonen med noe salt ville bli godt.

Jeg har også lagt ved en variant for å få den helt crispy, med kun to ingredienser.

 

Ingredienser:

150g søtpotet                                                    2egg og 1 eggehvite
3ss fiberfin
1/2 ts bakepulver
En klype salt

 

Slik gjør du:

Del poteten i 4-6 biter med skall og bak det i mikronen i ca ti min til de er møre. Dra så skallet av og ha det i en bolle. Ha i egget og eggehviten og bland med stavmikser før du tilsetter resten av ingrediensene. Spray eller smør jernet og hell i røra. La det steke i ca 1 minutt.

Røra gir ca 4-5 plater

For en crispy variant bruker du 150g søtpotet og 100g eggehvite, smør vaffeljernet godt og stek de i ca 3 min. Viktig å ikke åpne jernet for fort, da det må steke litt for å få en god skorpe og ikke sette seg fast.

Denne kombinasjonen var helt nydelig, med stekt egg, avokado, kokt skinke og rødløk?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *