
Rawfood ostekake – sukkerfri og proteinrik
Rawfood ostekake som er proteinrik og sukkerfri, se lengre ned for andre alternativer. Kaken er raw food, og skal dermed ikke stekes, den er også glutenfri og uten raffinert sukker.
Vil du heller ha en frisk mousse dropper du bare osten?
Jeg virkelig elsker når jeg prøver å lage nye oppskrifter og får full klaff ?
Ostekake er en god favoritt hos mange, og jeg ønsket derfor å lage en litt sunnere variant. Kaka har en lett og syrlig sitron smak, men du kan også velge å lage den med jordbær eller bringebær smak.
En kake eller dessert du kan nyte med god samvittighet ?
Mousse eller ostekake er også fint å servere i porsjonsglass.
Om noen fortsatt har rester av pepperkaker, er det en fin måte å brukt de opp på ved å ha de i bunnen.
Kaka er proteinrik, naturlig søtet og ikke minst super enkel å lage. Valg av kakebunn har selvfølig noe å si for om den blir sukkerfri eller ei, men den vil uansett være et sunnere alternativ enn en vanlig ostekake.
Er du på diett, har diabetes eller bare ønsker en litt sunnere kake er dette et godt alternativ. Men som alt annet, tenker jeg alt med måte, både dadler og mandler er veldig energirike?
Les gjerne igjennom oppskriften før du begynner så du ser hva slags alternativer du vil gå for ? Går du for ostekake med rawfood bunn, bør du begynne med bunnen.

Ingredienser:
2 bokser propud vanilje (ca 2dl)
1 pose eldorado sukkerfri gelé sitron
1,5 dl kokt vann
Ca 1 dl eggehvite
1 ss sukrin + (evt sukrin gold, sukrin sirup eller honning)
1 boks Philadelphia ost
1 ss sitronsaft (kan droppes om du ikke vil ha den så syrlig)
*Vil du ha mousse dropper du bare osten, men blander resten som beskrevet under.

Slik gjør du:
Kok opp vann og bland inn gelé blandingen. Rør godt og la det stå noen minutter til alt har løsnet opp. Stivpisk eggehvite og sukrin +. Bland propuden og osten, og tilsett geleblandingen og bland alt. Rør til sist inn eggehvitene. Hell alt over i kakeformen eller i porsjonsglass.
La det stå i kjøleskap i noen timer.
Til bunnen:
Her kan du enten knuse pepperkaker / bixit (ca 20stk og blande det med ca 50g smeltet smør, eller lage bunnen under her.
Raw food bunn:
2,5 dl finhakkede mandler
10-12 stor dadler
3 toppede ss kokosmasse
1 klype maldonsalt
For sjokoladesmak tilsett 3 ss kakaonibs eller hakket mørk sjokolade (kan droppes)
*den burde være søt nok, men smak til med 1 ss sukrin sirup eller agave/honning om du vil ha den søtere.
For en mykere bunn kan du ha i ca 2 ss appelsinjuice.
Ha alt i en food prosessor og trykk den i en kakeform. Ha oste blandingen eller moussen over og sett den i kjøleskapet.
I denne gikk jeg for sukkerfri granola som bunn. Neste gang vil jeg gå for en mer crispy tutch, og ha granolaen som topping i stedenfor ? Topp gjerne kaka med finhakket mørk sjokolade og evt revet sitronskall
Lager jeg mousse serverer jeg det gjerne i porsjonsglass. Topper det gjerne med sukkerfri brente mandler, friske bær, hakket mørk sjokolade eller granola før serving.


Du får kjøpt propud og søtningsmidler hos Tights.no
Håper det smaker?
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks ❤? Tagg meg gjerne, det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine #sportybakerhansen

