Frokost og lunsj retter,  Middager,  Vegetar

Quesadilla

Kylling quesadilla er både en enkel, sunn og super god middag.

Det finnes mange varianter av quesadilla eller enchiladas som mange også kaller det, og idag har jeg gått for en miks med både bønner og kjøtt.

En annen variant med hjemmelagd salsa finner du her: https://www.sportybakerhansen.no/2018/11/02/enchiladas-med-kylling-og-hjemmelagd-salsa/

Middag på 15 minutter må man vel kunne si er innafor 😊 Og i en travel hverdag passer enkle hverdagsmiddager de aller fleste 😊

Denne retten er så god at den kan du fint også nyte i helgen om du har lyst på noe godt.

Keep it simple, but good som jeg pleier å si 😁

Se forslag til andre alternativer til kylling lengre ned, deriblant for vegetar variant.

Ingrediensene under var til to fylte fullkornslefser, som holder til en middag og lunsj til meg. Du kan fint øke mengden, bare bruk mengde forholdene under. Lag gjerne ekstra da de forsvinner fort, og er perfekt lunsj å ha klart 😊

Ingredienser:

*Fullkorns lefse

1 boks kidnebønner

1 boks hakkede tomater med hvitløk og oregano

2,5 – 3 ts spisskummen

1 ts paprika krydder

1/2 ts kvernet pepper

1 klype maldonsalt

1/3 ts nellik

1/2 – 1ts chilipulver, evt 1/2 finhakket rød chili (avhengig av hvor sterk du vil ha den.

*1 pakke ferdigstekt kylling ( stek evt kylling selv /grillet kylling eller kjøttdeig).

Ost til gratinering

*for vegetar kan du bytte kyllingen med hvite store bønner eller evt røde linser , stek evt tofu eller vegetar kjøttdeig.

*Er du ikke så glad i fullkornslefse, kan du også servere retten med både ris eller byggryn. Tilsett da også gjerne gulrot og paprika i tomatblandingen, da den nå vil være mer som en gryte.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 225 grader. Skyll kidnebønnene godt i vann og la det renne renne av seg. Ha så hakket tomat, kidnebønner og alt krydderet i en kjele og kok opp. La det småputre litt så smakene får satt seg, smak til. Ha så i kyllingen *evt alternativer.

Bruk gjerne en ildfast form, så det ikke renner ut. (Evt på stekebrett med et bakepapir).

Ha det så over i fullkornslefser og topp med ost. Stek det i ovnen til osten er smeltet.

Server med en enkel salat. Jeg brukte salatmix, rødkål og småtomat.

Til dressing/ saus blandet jeg 1/2 avokado, ca 1 ss rømme og ca 1/2 ts hvitløkspulver. Server gjerne med lime og topp evt med fersk koriander.

Jeg bruker kjøper ofte denne pakken med ferdig stekt kylling om jeg er på farten eller trenger et super enkelt måltid. Jeg bruker ofte denne til både salater, wraps og enkle middager.

Nå hadde de 25% rabatt på denne, så da kjøpte jeg flere pakker😊

En enkel, proteinrik, god og forholdsvis sunn middag lagd på 1,2,3.

Håper det smaker 🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Tagg meg også gjerne, det er alltid koselig å se når dere prøver oppskriftene mine❤🙏 #sportybakerhansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *