Annet som er helsefremmende og forebyggende,  Uncategorized

Golden milk – en smakfull og god helsedrikk. Oppskrift på gurkemeiepaste

Golden milk – en varm og god helsedrikk, med en nydelig krydder smak og med betennelses dempende effekt.

Drikken er også kalt gurkemeiemelk/te, eller turmeric tea/ latte, da hoved ingrediensen er gurkemeie.

Det beste er smaken og følelsen av en liten julestemning, så kommer alle helsefordelene som et stort pluss ?

Under her vil jeg gi dere en liten i innføring i noen av helsefordelene som er i krydderne i gurkemeiepasten.

Gurkemeie er et medisinsk krydder med det gule pigmentet curcumin som har en betennelsesdempende effekt. Det er en kraftig antioksidant som er antiinflamatorisk, antibakteriellt, og sies å ha en smertelindrende effekt. Det er også kalt 《naturens kortison》. Bruk av gurkemeie har ved leddgikt, revmatiske og andre betennelses sykdommer/lidelser vist god effekt. Det antas og forskes også på om gurkemeie vil være gunstig å innta ved en kreftdiagnose.

Ingefær er også antiinflamatorisk, bekjemper skadelige radikaler, er godt for fordøyelsen, du kan se mer om egenskapene her i en annen antioksidant boost : Super shot

Kanel er kanskje mest kjent for å virke blodsukker regulerende, men er også full av antioksidanter og kan bryte ned fettlageret i blodårene, som er bra for kolesterolet.

Honning er antiinflamatorisk, full av antioksidanter og har en beroligende effekt, for å nevne noe. For å bevare helsefordelene i honningen skal den helst ikke varmebehandles til over 47 grader.

Nellik har mye antioksidanter i seg og virker stimulerende på sinnet.

Kardemomme er også en god antioksidant som har en detoxierende/ rensende effekt, og er rik på flere mineraler og vitaminer.

Kokosoljen inneholder blant annet laurinsyre og monolaurin som har visst seg å ha antibakterielle egenskaper og brukes mot blant annet bakterier, sopp og virus.

Pepperet er først og fremst tilsatt for at kroppen skal klare å nyttiggjøre seg av gurkemeien.

Ved siden av helsefordelene ved drikken smaker det utrolig godt, og gir nesten en liten julestemning. For min del har det nesten blitt et lite kveldsrituale å roe ned på sofaen med en kopp golden milk. Drikken har nemlig en beroligende effekt.

 

Ingredienser:

0,5 dl malt gurkemeie

2 ss malt ingefær

2 ss kanel

1 ts kardemomme

1 ts nellik

1/2 ts pepper

1 1/2 dl vann

3 ss ekstra Virgin kokosolje

Denne er mild og god, men ønsker du den sterkere bruker du bare mer paste.

Du kan også gjøre pasten sterkere ved å legge til 2 ss gurkemeie, 1/2 ts malt pepper, 1 ts kanel og 1 ss ingefær til.

 

Slik gjør du:

Ha alt av krydder i en kjele og tilsett vannet. Varm det opp til det tykner og blir en paste.  Trekk den så til siden og rør inn kokosoljen.

La den kjøle seg ned og ha den over på et glass med lokk, oppbevar pasten i kjøleskap.

Til en kopp:

Ha 2-3 dl melk i en kjele og varm opp. Jeg bruker mandelmelk, tilsetter 1 1/2 – 2 ts gurkemeiepaste eller tilsett paste til du får den så sterk du ønsker den, og har i ca 1ts honning på slutten. Jeg bruker også en scoop MyoCollagen i for å få den enda mer næringsrik.

Kollagen er full av aminosyrer som er byggestener for hud, hår, negler, benbygning, bindevev og skal være godt for fordøyelsen. Det vil si at det er med på å smøre leddene, styrke immunforsvaret, forebygger arrdannelse/rynker og aldringsprosessen-og blir derfor brukt i en del ansiktskremer. Kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres med alderen, så det kan være lurt å kanskje tilføre litt ekstra i kosten. Jeg bruker som sagt MyoCollagen. Det er helt uten smak og kan fint brukes i smoothier, i kaffen, på grøten osv.

Myocollagen får du hos www.MyoRevolution.no Bruk koden elise15 å få 15% rabatt på hele ditt kjøp.

Om du setter melken i kjøleskap over natten,  setter kryddersmakene seg mer og du har en nydelig kald “chai latte”.

Tagg meg gjerne med @sportybakern eller #sportybakerhansen om dere tester ut noe jeg lager. Det er alltid moro å se når dere bruker oppskriftene ?

Innlegget innholder reklame for MyoRevolution med produktet MyoCollagen.

3 Comments

  • Margrete Brinch

    Tusen takk for en deilig oppskrift på Golden Milk. Den var helt nydelig! Det blir en slager her. Brukte kunstig søtstoff og det smakte helt fint. Mannen min elsket det også ?
    Vennlig hilsen
    Margrete

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: