Annet som er helsefremmende og forebyggende,  Juice,  Uncategorized

Super shot

En god boost til immunforsvaret ?

Nå er forkjølelses sesongen allerede igang. Den skarpe høstlufta er på vei, skolen er igang og barnehage basillene er klare for å blusse opp. Er du allerede forkjølet eller syk, eller bare er redd for å bli det, uansett er det fint å boost kroppen og immunforsvaret.

Det er ingen matvarer som kan helbrede forkjølelse eller influensa, noe ikke feks antibiotika heller gjør, men mat og medisiner kan styrke immunsystemet.

Som forebygging tar jeg gjerne en shot med denne om dagen, men er jeg allerede forkjølet, syk eller bare hangler så tar jeg gjerne noen shotter gjennom hele dagen.

Litt om ingrediensenes egenskaper:

Appelsiner har gode mineraler som kalium og kalsium, store mengder c-vitamin. Antioksidantene C-vitamin, quercetin (en del av flavonoider (glukosider) som foregygger betennelser og kreft) provitamin A og folsyre er alle antioksidanter som forsterker hverandre. Så appelsiner er derfor å anbefale, spesielt ved infeksjonssykdommer eller bare for å styrke immunsystemet.

Sitron er også rike på C-vitamin, har en rensende effekt og god effekt på blodet, og øker opptaket av jern.

Ingefær er brukt som medisinplante i alle år. Roten har en god helseeffekt på så mye, deriblant er den: betennelsesdempende, øker forbrenningen, mot kvalme, mot stiv og stølhet, øker blodsirkulasjonen, bra for kolesterolet og god mot magen, for å nevne noe. Jeg vet mange med leddgikt og revmatisme bruker det daglig for å smøre leddene. I tillegg har det god effekt mot hodepine og migrene. Jeg har alltid en god bit ingefær i smoothiene mine.

Gurkemeie har en betennelsesdempende effekt, og enda mer betennelsesdempende er det gule pigmentet curcumin i gurkemeien. Det er både antiflamatorisk, antibakteriellt, i tillegg til å virke som en antioksidant og kan motvirke kreft.

Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift jeg fikk for noen år siden av styrke coach for jenter, Silje Mariela Westby.

Ingredienser :

120 g ingefær
20 g gurkemeierot
2 appelsin
1 sitron
2 dl vann
3-4 ss honning
1 knivsådd Cayennepepper eller pepper.

Dette er en god blanding som ikke er for sterk, men vil du ha den sterk som jeg kan du fint kjøre på med 3-4 appelsiner, 20-50g gurkemeierot og gjerne rundt 200-250 g ingefær ?

 

Slik gjør du:

Ta av skallet på alle ingrediensene og del i biter. (Bruk gjerne hansker, da gurkemeie farger veldig). Ha alt i en blender eller en bolle og miks sammen med stavmikser. Ha det rett på flasker, jeg bruker glass flakser med skrukork.

Som forebygging er det fint med en god shot om dagen, eller hiv innpå gjennom dagen om du er uggen eller syk.

Jeg liker den god og sterk og har gjerne litt ekstra ingefær i.

Er du glad i varm drikke eller glad i kryddersmak? Da vil jeg anbefale deg å teste golden milk. Det er en varm og god helsedrikk med betennelses dempende effekt. Oppskriften på den og en innføring i helsefordelene til innholdet i den finner du her: Golden milk – en smakfull og god helsedrikk. Oppskrift på gurkemeiepaste

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syns, eller tagg meg med @sportybakern på instagram. Alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva syns ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *