
Hjemmelagde fiskepinner med søtpotetmos
Fiskepinner, en enkel, sunn og god hverdagsmat som de fleste setter pris på. Jeg prøver å variere kostholdet mitt, og prøver å ha fisk flere ganger i uka.
Fiskepinner er enkelt og lage, og er noe barn også ofte liker. Fordelen med å lage det selv er at du får ren fisk og smaker mye bedre. I mine øyne tar det heller ikke så mye lengre tid å lage selv, enn å varme opp ferdigstekte fra butikken.
Jeg syns kombinasjonen med torsk og søtpotet her helt nydelig, og noe jeg bruker i flere retter.
Ingredienser:
(til ca 3 personer)
Til fiskepinnene:
600g torsk, ca 200g torsk til hver
2-3 egg (kommer an på størrelsen)
2-3 ss knuste linfrø
3 ss sesamfrø
3 ss geriljamel
Smør til steking
Litt salt og pepper
Brokkoli
Til søtpotetmosen:
4 små eller 3 store søtpotet
1-2 ts malt muskatnøtt
1 ss smør
En stor klype salt og pepper
Slik gjør du:
Kok opp litt vann i en stålkjele eller lignende som tåler redskaper nedi. Skrell søtpoteten og del den i skiver, så terninger. Ha det oppi det kokende vannet med litt salt. Det skal koke i ca 10-15 min til søtpoteten er mør. Vannet skal kunn dekke poteten, så hell av litt om det er mer enn det.
Pisk eggene i en bolle med en god klype salt og pepper. Del fisken i så store biter du ønsker. (Jeg brukte pakker på 200g fra kiwi og delte de i to). Bland geriljamel, sesamfrø og knuste linfrø i en kopp og hell det utover en tallerken eller et fat. Dypp så fisken i egg, så dypper du alle sidene med blandingen og steker det i en stekepanne med litt olje eller smør. Jeg pleier sette opp varmen først, for å gi en god steke skorpe. De skal få en crispy og fin skorpe på.
Om du har det travelt eller skal steke mye, kan det være en fordel å legge fiskepinnene i en ildfast form, og sette ovnen på varmluft og 100 grader. Da holder de seg varme.
Når poteten er mør, moser du den med en stavmikser eller lignende. Ha i litt smør, muskat, salt og pepper og bland.
Kok opp litt vann med litt salt, og damp brokkolien i ca 1 min og server.
Ønsker du å lage det helt glutenfritt bytter du geriljamelet med mandelmel eller så bruker du bare frøene.
Har du barn og tid, får du gjerne hjelp av barna til å dyppe i egg og blandingen. Mat smaker ofte bedre når man har vært med å lage det selv ?
Håper det smaker ?
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks?. #sportybakerhansen
Tagg meg også gjerne, det er alltid koselig å høre hva dere prøver oppskriftene mine ?


3 Comments
Silje
Namm Elise ? Gøy å få litt nye middagstips. Takk. Men du, det melet du dypper torsken i. Det hørtes utrolig farlig ut. Er du sikker på at det er trygt? ??
Sportybakerhansen
Haha, litt spenning i hverdagen er jo bare bra ? Fint å kunne bidra til litt mat inspirasjon, er så mye god mat å lage ?