Middager

Hjemmelagde fiskepinner med søtpotetmos

Enkel, sunn og god hverdagsmat er vel noe de aller fleste setter pris på. Jeg prøver å variere kostholdet mitt, og prøver å ha fisk flere ganger i uka.

Fiskepinner er enkelt og lage, og er noe barn også ofte liker. Fordelen med å lage det selv er at du får ren fisk og smaker mye bedre. I mine øyne tar det heller ikke så mye lengre tid å lage selv, enn å varme opp ferdigstekte fra butikken.

Jeg syns kombinasjonen med torsk og søtpotet her helt nydelig, og noe jeg bruker i flere retter.

 

Ingredienser:

(til ca 3 personer)

Til fiskepinnene:

600g torsk,  ca 200g torsk til hver

2-3 egg (kommer an på størrelsen)

2-3 ss knuste linfrø

3 ss sesamfrø

3 ss geriljamel

Smør til steking

Litt salt og pepper

Brokkoli

 

Til søtpotetmosen:

4 små eller 3 store søtpotet

1-2 ts malt muskatnøtt

1 ss smør

En stor klype salt og pepper

Slik gjør du:

Kok opp litt vann i en stålkjele eller lignende som tåler redskaper nedi. Skrell søtpoteten og del den i skiver, så terninger. Ha det oppi det kokende vannet med litt salt. Det skal koke i ca 10-15 min til søtpoteten er mør. Vannet skal kunn dekke poteten, så hell av litt om det er mer enn det.

Pisk eggene i en bolle med en god klype salt og pepper. Del fisken i så store biter du ønsker. (Jeg brukte pakker på 200g fra kiwi og delte de i to). Bland geriljamel, sesamfrø og knuste linfrø i en kopp og hell det utover en tallerken eller et fat. Dypp så fisken i egg, så dypper du alle sidene med blandingen og steker det i en stekepanne med litt olje eller smør. Jeg pleier sette opp varmen først, for å gi en god steke skorpe. De skal få en crispy og fin skorpe på.

Om du har det travelt eller skal steke mye,  kan det være en fordel å legge fiskepinnene i en ildfast form, og sette ovnen på varmluft og 100 grader. Da holder de seg varme.

Når poteten er mør, moser du den med en stavmikser eller lignende. Ha i litt smør,  muskat, salt og pepper og bland.

Kok opp litt vann med litt salt, og damp brokkolien i ca 1 min og server.

Ønsker du å lage det helt glutenfritt bytter du geriljamelet med mandelmel eller så bruker du bare frøene.

Har du barn og tid, får du gjerne hjelp av barna til å dyppe i egg og blandingen. Mat smaker ofte bedre når man har vært med å lage det selv 😊

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: