Bakst,  Desserter,  Kaker,  Kveldsmat,  Turmat

Saftig sukkerfri eplemuffins

Saftig sukkerfri eplemuffins ?

Idag er den norske epledagen og hva er vel en bedre grunn til å bake noe med epler ?

En sunnere variant som er glutenfri, med protein og sukkerfri. Hvem kan vel ikke like det? I hvertall når smakene sitter?

De norske eplene er helt fantastiske å bake med, da de er syrlige og har masse smak. Epler er fulle av fiber, som er godt for fordøyelsen. Den norske epledagen faller alltid på den siste tirsdagen i september og må selvfølgelig markeres med noe bakst ?

Jeg elsker å ha disse muffinsene på tur, eller bare på lur hjemme, om du skulle få lyst på noe godt til kvelden. Men jeg sier som jeg ofte gjør, alt med måte, sukkerfritt eller ei? Disse gir god energi og næring og kan tas som et mellommåltid eller måltid om du spiser mye ?

For meg er det viktig at kakene jeg lager er saftige og fulle av smak, og får ofte spørsmål om hvordan jeg får det til. Trikset er å bruke mye av frukt, bær eller grønnsakene som skal i kaka. Lager jeg en gulrotkake er den full av gulrot. Det samme gjelder i disse muffinsene, der jeg bruker epler. De er fulle av epler som gjør de saftig og ikke bare kake med eple til pynt.

Jeg er også veldig glad i mye smak og bruker en del krydder.

Noen ganger er det fint at ting er enkelt, noe disse muffinsene virkelig er. Den tar nemlig utgangspunkt i kakemixen fra funksjonell mat, som du får tak i på Tights.no, Meny, i nettbutikken deres, og helsekostbutikker for å nevne noe. (Reklame for Funksjonell mat og Tights.no).

Ingredienser:

  • 1 eske Sunnere Kakemix
  • 4 store egg
  • 2 dl vann
  • 1 dl olje (kan byttes ut med 100 g kesam + eventuelt 1 ts fiberhusk)
  • 3 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • Ca 8-12 epler (kommer an på størrelsen) og helst norske epler, da de har en syrlig og frisk smak.
  • Hakkede mandler til topping

Slik gjør du:

Skrell eplene og del de i biter. Bland de andre ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Tilsett eplene helt til slutt.

Har du mye røre, tar du oppi litt mer eple ?

Spar litt eplebiter til topping, del de evt i skiver som pynt. Hakk mandler og strø over helt til slutt.

Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 15-20 min.

Jeg bruker denne kakemixen fra funksjonell mat, du får tak i den i nettbutikken deres, på tighst.no Meny og helsekostbutikker for å nevne noe.
Med en skje vaniljekesam eller propud vanilje er dette en super god og sunn dessert.
Perfekt turmat som er godt og gir god energi ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤ #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *