Desserter,  Julekaker og snacks,  Kaker,  Sjokolade,  Snacks

Sukkerfri Sjokoladetrøfler med karamell og havsalt

Sukkerfri sjokoladetrøfler med karamell og havsalt😍

Disse er uten tvil en av mine favoritter. Jeg lagde først originalen med jentene, men den var selvfølgelig med sukker. De smeltet oppriktig på tunga og var helt nydelige.

Ettersom de var så gode og man ikke bør spise så mye sukker, ønsket jeg å få til en sukkerfri variant også. Alltid godt å ha et alternativ om man er diabetiker eller bare vil passe på sukker inntaket😉

Disse har heldigvis også blitt godkjent av samme jentegjeng som lagde originalen🤗

Om du er glad i sjokolade er disse absolutt verdt å lage enten det er jul eller sommer 😄

Ingredienser:

200g 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade

1dl usøtet vikingmelk (evt fløte)

Karamellsaus (egen oppskrift)

1dl kakao (til å rulle kulene i)

Det kan også være godt med en tutch lakris om du ruller de i lakris pulver evt blander lakrispulver og kakao

Bytt evt ut ferdig 70% sjokolade med 50g kakaomasse, 25g kakaosmør og 20g agavesirup/ yaconsirup

Karamellsaus:
2dl usøtet vikingmelk
40g sukrin gold
10g smør
15g yaconsirup
1ss fibersirup clear
2ts fibersirup gold
1ts maldonsalt

(Inspirasjon fra Linda Stuhaug på denne)

Jeg har lagd de uten fibersirupen både gold og clear, så det funker også bra om det er ønskelig. Basen til karamellen er vikingmelk, smør, salt og sukrin gold, så man kommer langt med de ingrediensene 😊

Slik gjør du :

Finn frem en bolle som tåler sterk varme og ha i de fire første ingrediensene til karamellsausen. Sett bollen i mikroen på full varme i ca 5 min. Smelt så sjokoladen og vikingmelken over vannbad.

Ta så bollen fra mikroen ut, rør i den og sett den inn på nytt. Nå må du følge med så det ikke blir brent. Sausen er klar når du har en yoghurt lignende konsistens.

Ha så i de resterende ingredienser og rør det godt inn. Bland så karamellsausen med den smelta sjokoladen. Sett det til avkjøling (helst i noen timer eller lenge nok til at du kan forme kuler av det).

For å unngå å bli veldig klissete på hendene når man jobber med sjokolade eller karamell, er et godt tips å ha litt kokosolje på hendene.

Form så kuler og rull de i kakao 😊

Om du er glad i lakris kan det være godt å rulle det i lakrispulver også 😋

Jeg bruker dette lakrispulveret til bakst.

Disse forsvinner fort, så jeg lager alltid dobbel porsjon. Er du en av de som lager julegaver, er dette noe som vil falle i smak hos de fleste 😊

Håper det smaker 🤗

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet 😊

Innlegget inneholder reklame fra økosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN å få 15% rabatt på alt i nettbutikken. Kakaomasse, kakaosmør, kakaopulver, yaconsirup osv finner du der.

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på bakst, kosthold og trening. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid morsomt å høre hva dere syns  ❤🙏

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *