Desserter,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks

Sjokolade i forskjellige smaker – sukkerfri mandel sjokolade lagd på en, to, tre

Mandel sjokolade i forskjellige smaker, som er super enkle å lage.

At sjokoladen er sukkerfri er heller ikke feil.

Om du har brukt mye tid på å bake og vil ha noe enkelt, eller bare er ute etter noe sunnere snacks. Så er disse noe for deg?

Det som tar lengst tid er å smelte sjokoladen, og det går jo ganske fort ?

Jeg har også bløtlagt mandlene og lufttørket de, for å gjøre de ekstra sprø. Og for å gi kroppen muligheten til å nyttiggjøre seg av næringsstoffene i de.

Nøtter og frø (i tillegg til korn og belgfrukter) innholder nemlig en del fytinsyre som kan opptre enzymhemmende og kan gjøre det vanskelig eller umulig for kroppen å fordøye. Fytinsyra kan hindre opptak av viktige mineraler som magnesium, sink, kalsium og jern. Men ved å bløtlegge nøtter, som idag er mandler, over natta brytes fytinsyra ned og fordøyelsessystemet vårt er mer mottakelig til næringsstoffene. (Jeg bløtlegger og tørker gjerne noen poser mandler av gangen når jeg først gjør det, så jeg har det klart). Les mer om dette og hvem det kan være spesielt nyttig for her:  https://www.sportybakerhansen.no/2019/07/08/litt-om-notter-og-fro/

Ingredienser:

200 g mandler

100g 70% sjokolade/ sukkerfri sjokolade jeg bruker de fra funksjonellmat

1 ts kokosolje

1 ss sukrin gold eller honning

Til kryder / smaks tilsetning brukte jeg disse: kanel, maldonsalt, chilipulver og lakris pulver.

Slik gjør du:

Smelt ingrediensene uten krydderet i, over vannbad. evt med maldonsalt da jeg syns salt gir det lille ekstra. Pass på at vannet ikke koker, da sjokoladen kan klumpe seg om det blir for varmt.

La den flytende sjokoladen stå litt før du har mandlene oppi.

Jeg brukte en gaffel og tok ut ca tre mandler til en sjokoladebit og la de over på et stekebrett med bakepapir.  Så strør du over maldonsalt og krydder. For å få en kraftig og god smak, hadde jeg på godt med krydder av både lakrispulveret og kanel.

Salt lakris er definitivt min favoritt og da bruker jeg dette lakris pulveret.

Sett brettet til avkjøling og sjokoladesnacksen er klar på null komma niks ?

Håper det smaker ?

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, bakst og kosthold. #sportybakerhansen. Og legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid morsomt å høre hva dere syns ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *