Bakst,  Snacks,  Tilbehør,  Uncategorized

Sukkerfri sjokolade granola

Sukkerfri sjokolade granola🤩

Sjokolade granola er stor favoritt hos meg, og noe som er fast på kjøkkenet.

Jeg elsker rett og slett denne og bruker det nesten daglig, som topping på smoothies, is, chiapudding osv.

Det gir den litt ekstra tutchen av crunch på retten, samtidig som det er en god sjokoladesmak.

Den er ikke veldig søt, da jeg liker det mer naturlig, men ha gjerne i ekstra kokosblomstsukker eller evt honning om du vil ha den søtere.

Porsjonen jeg lager er ganske stor, så den holder en god stund før du må lage ny. Og ja, du vil fort lage en ny runde 😉

Om du er glad i å lage spiselige gaver, er en krukke med dette absolutt en fin gave.

Ingredienser:

1/2 banan (ikke nødvendig, bruk 1 ss honning om du ikke vil ha det)
1dl gresskarfrø
1dl solsikkefrø
2 dl hakkede mandler
1/2 – 1 dl hakkede valnøtter
1 1/2 dl kokosmasse
2 ss kokosblomstsukker
3ss rå kakao
2ss knuste linfrø
1 klype salt
80g hakket 70% sjokolade
3 dl havregryn (bruk glutenfri for glutenfritt)
1 1/2 dl sukkerfri eplesyltetøy (evt eplejuice)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 140 grader.
Hakk nøttene og sjokoladen i biter og ha det i en bolle sammen resten av de tørre ingrediensene. Mos banan og eplesyltetøyet med stavmikser, og hell over det andre og bland med en mikser. Hell det over på et stekebrett med bakepapir og fordel det ut over.

Sett det i ovnen og stek det i ca 30 min, mulig det tar litt lengre tid om du har i mye veske. Rør gjerne med gaffel innimellom og del det i så små biter du selv ønsker.

La det stå og bli ordentlig tørt før du har det over på et tett glass.

Her ser du det som topping på en smoothiebowl.

Håper det smaker 🤗
Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤🙏

16 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: