Middager,  Uncategorized,  Vegetar

Middags Pai

Pai er en rett som passer godt til både middag og lunsj, og er i mine øyne like god varm som kald.

Jeg lager ofte en ekstra pai når jeg først lager, da det ikke tar så veldig mye lengre tid når du først er igang. Frys paien ned, så har du en middag ferdig på en travel hverdag. Eller del den opp i 4 biter, så har du porsjonene klare om det bare er til deg eller vil ha med en bit til lunsj.

Jeg er ikke så glad i å kaste mat og tenker at det meste smaker godt i en pai. Så har du mat du må få brukt opp, kan kanskje en pai være en fin måte å kombinere det på.

Er du vegetarianer eller ønsker den som vegetar, følger du oppskriften på pai bunnen men bruker feks dette som fyll: stekt sopp, masse tomat, blomkål, spinat, løk, og gjerne soltørket tomat, fetaost/cottage cheese og svart oliven om du er glad i det. Både soltørket tomat og oliven gir veldig mye og god smak.

 

Ingredienser:

Paibunn:

200g cottage cheese

2 dl bokhvete

2 dl havregryn

2 ss kaldt vann

2 ss flytende smør eller olje

 

Fyllet:

En boks bog skinke eller 2-3 kyllingfileter

4-5 store sopp

2 store tomater

1 brokkoli

1 løk

En god neve hakket pepperoni / eller bacon

2 store hvitløksfedd

 

6-7 store egg

Ca 3 dl valgfri melk

En god neve fersk basilikum

1 ts chilipulver, 1 ss provancekrydder eller oregano, pepper og grillkrydder eller maldonsalt (krydre godt, gjerne mer enn du tror du behøver da det er mye eggefyll som skal få smak ?)

Ost til topping / evt cottage cheese for et sunnere alternativ.

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Bunnen:

Bland alt til bunnen med stavmikser eller bare en miksmaster, men da blir det litt klumper etter cottage cheesen. La deigen hvile litt (gjerne kaldt) for at den skal bli mindre klissete, og trykk den så ut i en paiform eller ildfastform. Stek bunnen i ca 15 min og la den hvile på en rist mens du forbereder resten av paien.

Fyllet:

Del soppen i skiver og stek det i en stekepanne med litt smør, krydre med litt salt og pepper (evt grillkrydder). Press og fres hvitløken sammen soppen på slutten.
Kutt brokkolien i topper, tomaten i skiver, løken i små biter, skinka i strimler og pepperonien i små biter.  Legg brokkolien på bunnen, strø skinkebitene og løken utover og topp med soppen, tomat og pepperoni bitene.

Ha gjerne i ferske basilikum blader mellom fyllet, eller ha det i eggeblandingen om du bruker stavmikser. Bland eggeblandingen (om du skal bruke cottage cheese, tilsetter du det i blandingen). Bland alt med en mikser og hell over paien. Sett paien i ovnen og stek den i ca 15-20 minutter.

Når eggeblandingen har festet seg som på bildet over her, topper du paien med ost om du vil ha det på og steker den videre til osten er gyllen.

 

Server paien med en god salat.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *