Frokost og lunsj retter,  Middager,  Salater,  Vegetar

Brokkolisalat

Brokkolisalat et enkelt, sunt og godt tilbehør som passer til mye.

Jeg har selv brukt det mye som tilbehør til: kylling, koteletter eller biff.

Eller lag en enkel lunsj med kokt skinke og eller speilegg.

Nederste i innkegget ser du noen eksempler på retten.

Ingredienser:

1 stort brokkolihode

Ca 2 dl gresk yoghurt

2ss eplecider eddik

1 ss Honning

1 Rødløk

Salt og pepper

Ristede pinjekjerner

Bacon (ikke et must, men veldig godt)

Nesten 1/2 dl rosiner (kan droppes)

Slik gjør du:

Bland gresk yoghurt, honning, eplecidereddik, salt og pepper i en liten bolle. Smak til med eddiken. Skjær brokkolien opp i små buketter, rødløken i små biter og ha rosinene i litt varmt vann så de løser seg litt opp. Bland alt inn i yoghurtblandingen. Rist pinjekjernene og litt bacon og strø over. Baconet kan fint droppes men det gir det lille ekstra.

Jeg lager alltid litt ekstra, så har jeg det til lunsj eller middag dagen etter. Eddiken gjør at det fint kan stå noen dager, eneste er at brokkolien kan bli litt slapp om du lar den stå for lenge.

Legger ved noen bilder for å vise noen av rettene jeg har hatt det til.

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: