Desserter,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks,  Uncategorized

Flytende salt karamell – sukkerfri sjokolade

Sjokolade med flytende salt karamell. En nydelig sjokolade som virkelig smelter på tunga 😍

Lykken av å prøve seg på noe nytt, og å få til å lage noe så godt 🤤

Jeg er ingen typisk sjokolade elsker, men når jeg spiser det er favoritten med salt karamell. Jeg er en av de som er mer glad i salt, enn søtt, men blandingen av søtt og salt, da gjerne karamell er en innertier her 🤤

Hjemmelagd sjokolade er for deg som vil nyte en sjokolade med god samvittighet, er diabetiker, vil redusere sukkerinntaket, eller bare rett og slett vil lage en god sjokolade. For meg er det begge. Jeg elsker å prøve meg på nye smaker og er opptatt av å ikke få i meg for mye sukker. I tillegg er den melke og glutenfri, så den kan passe til flere.

Det fine med å lage egen sjokolade fra bunnen av, er også at det ikke er noen skjulte ingredienser, og man selv kan velge hva man vil bruke i de og med de smakene man selv ønsker.

I tillegg sies det at kakao har svært mange positive helsegevinster! Trykk på linken for å lese mer om det.

Når du lager sjokolade fra bunnen av er baseoppskriften til Økosjokolade er perfekt og ta utgangspunkt i. Så kan du lett lage din egen nydelige variant.

Ingredienser:

50g kakaomasse

25g kakaosmør

20g agavesirup

1/2 ts bourbon vaniljepulver evt 1 ts lucumapulver

Fyll:

2 – 2,5 ts Lucumapulver

1 ss cashewnøttsmør

3 ss agavesirup

En god klype maldonsalt

Slik gjør du:

Start gjerne med å sette silikonformen i fryseren. Smelt så kakaomasse og kakaosmør over vannbad. Bland så inn agavesirup og lucumapulver, visp det godt sammen. La blandingen stå fremme til den så vidt begynner å tykne. Ta formen ut av fryseren, fyll den halvfull. Det er best å og bruke en liten pensel, skje eller lignende for å dra sjokoladen opp rundt kanten på formen. Sett den så i fryseren til den stivner. Gjenta eventuelt prosessen med pensel, så du er sikker på at du har et skall som vil holde på fyllet når du skal trykke den ut.

Bland så sammen karamellfyllet av agavesirup, cashewnøttsmør, lucumapulver og en god klype maldsalt i en liten bolle. (Bytt evt med vaniljepulver om du vil og ikke har lucumapulver, det blir en litt annen sjokolade med en litt mildere og ikke så mye karamellsmak). Bruk en skje og fyll hvert hjerte 3/4 fullt med karamell.

Hell til slutt over resten av sjokoladen så den når kanten av formen. Sett i fryseren til den har stivnet.

Se den flytende karamellen 😍

Sjokoladen oppbevares i kjøleskap eller i fryseren.

Innlegget inneholder reklame Økosjokolade. Bruk koden SPORTYBAKEREN å få 15% rabatt på alt i butikken. Alle ingrediensene i sjokoladen finner du her: https://www.okosjokolade.no/nettbutikk

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet 😊

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på snacks/bakst, trening og kosthold. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, de er alltid koselig å høre hva dere syns❤🙏

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *