Mint sjokolade – sukkerfri
Mint sjokolade med flytende fyll eller som sjokoladeknekk.
Mint sjokoladen består av mørk sjokolade med et friskt deilig peppermyntefyll, og serveres ofte til kaffen etter mat for å friske opp sansene.
Selv er jeg veldig glad i peppermynte smaken og ville nå prøve å lage en sunnere vri på den.
Når man lager sjokolade selv kan man beholde den sunne delen og erstatte sukkeret og andre mindre gunstige ingredienser med bedre alternativer. Resultatet er en næringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet, hvem liker vel ikke det?
Innlegget inneholder reklame fra Økosjokolade Bruker du koden SPORTYBAKEREN får du 15% rabatt på alle deres produkter. @økosjokolade
Ingredienser:
50g kakaomasse
25g kakaosmør
20g agavesirup
1/2 liten ts vaniljepulver
Dette er til en enkel form, doble mengden om du vil lage med fyll i silikon former.
Til fyllet
4 ss Philadelphia ost*
4 ss sukrin melis *
4 ss kokosmelkpulver
1 ts agavesirup
5-7 dråper peppermynte dråper (smak til)
*vil du ha den melkefri kan du bytte ut Philadelphia osten med eggehvite og tregant.
Du kan selvfølgelig bytte ut sukrin melis med vanlig melis om det er ønskelig.
Slik gjør du:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når kakaoen har smeltet helt visper du inn agavesirup og vaniljepulveret.
Bland ingrediensene til fyllet i en bolle og smak deg til om du vil ha den sterkere.
Jeg likte sjokoladeknekken best, men det er smak å behag og legger ved fremgangsmåte til begge variantene.
Jeg dro bare en skje med mint fyllet over formen og hadde sjokoladetrekket over med en gang. Sett den så i fryseren til den stivner. Om du ikke har form kan du bruke en brødform med bakepapir, og dele den opp med kniv når den har stivnet.
Vil du heller lage den med flytende fyll, kan du lage den i silikon former.
Eller så kan du fylle formen med sjokolade (bruk en t-skje eller pensel) og sett formen i fryseren. Pass på at du får et godt lag med sjokolade så fyllet ikke renner ut eller knuser når du trykker den ut av formen.
Sjokoladeknekken er perfekte å ha i tilgjengelig i kjøleskapet uansett julesesong eller ei ?
Vil du heller ha den mer tradisjonsrike after eighten med fyll i midten? Let me know så får jeg se om oppskriften på den også kommer ?
For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?
Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen