Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks

Mint sjokolade – sukkerfri

Mint sjokolade med flytende fyll eller som sjokoladeknekk.

Mint sjokoladen består av mørk sjokolade med et friskt deilig peppermyntefyll, og serveres ofte til kaffen etter mat for å friske opp sansene.

Selv er jeg veldig glad i peppermynte smaken og ville nå prøve å lage en sunnere vri på den.

Når man lager sjokolade selv kan man beholde den sunne delen og erstatte sukkeret og andre mindre gunstige ingredienser med bedre alternativer. Resultatet er en næringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet, hvem liker vel ikke det?

Innlegget inneholder reklame fra Økosjokolade Bruker du koden SPORTYBAKEREN får du 15% rabatt på alle deres produkter. @økosjokolade

Ingredienser:

50g kakaomasse

25g kakaosmør

20g agavesirup

1/2 liten ts vaniljepulver

Dette er til en enkel form, doble mengden om du vil lage med fyll i silikon former.

Til fyllet

4 ss Philadelphia ost*

4 ss sukrin melis *

4 ss kokosmelkpulver

1 ts agavesirup

5-7 dråper peppermynte dråper (smak til)

*vil du ha den melkefri kan du bytte ut Philadelphia osten med eggehvite og tregant.

Du kan selvfølgelig bytte ut sukrin melis med vanlig melis om det er ønskelig.

Slik gjør du:

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når kakaoen har smeltet helt visper du inn agavesirup og vaniljepulveret.

Bland ingrediensene til fyllet i en bolle og smak deg til om du vil ha den sterkere.

Jeg likte sjokoladeknekken best, men det er smak å behag og legger ved fremgangsmåte til begge variantene.

Her er bilde av sjokoladeknekken som er lagd i økosjokolade sin sjokoladeform, formet som en vanlig sjokolade.

Jeg dro bare en skje med mint fyllet over formen og hadde sjokoladetrekket over med en gang. Sett den så i fryseren til den stivner. Om du ikke har form kan du bruke en brødform med bakepapir, og dele den opp med kniv når den har stivnet.

Vil du heller lage den med flytende fyll, kan du lage den i silikon former.

Du kan enten fylle formen med fyllet og fryse det, før du dypper de frosne bitene i den smeltede sjokoladeblandingen. Sett de så i kjøleskap eller i fryseren.

Eller så kan du fylle formen med sjokolade (bruk en t-skje eller pensel) og sett formen i fryseren. Pass på at du får et godt lag med sjokolade så fyllet ikke renner ut eller knuser når du trykker den ut av formen.

Ha så peppermynte fyllet i nesten til toppen, ha 1-2mm igjen til sjokoladetrekket. Blir de mye fyll igjen kan du lage noen topper på et bakepapir og fryse det, og dyppe de i sjokoladetrekk. Man trenger ikke nødvendigvis silikonformer.
Sett formen tilbake i fryseren til sjokoladen er stivnet.
Oppbevar de gjerne i en boks i fryseren eller kjøleskapet. De er best å servere kalde, ettersom fyllet kan bli mykt og smelte litt.
Hjemmelagd sjokolade er også perfekt å gi bort som gave.

Sjokoladeknekken er perfekte å ha i tilgjengelig i kjøleskapet uansett julesesong eller ei ?

Vil du heller ha den mer tradisjonsrike after eighten med fyll i midten? Let me know så får jeg se om oppskriften på den også kommer ?

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *