Bakst,  Desserter,  Kaker

Sjokolade kladdkake – en kald saftig og sukkerfri konfektkake

Kan jeg friste med en saftig sjokolade kladdkake? Det er jo onsdag og lille-lørdag 😁

En mektig sjokoladedrøm som er enkel å lage og veldig saftig. I tillegg er den næringsrik, sukker og glutenfri, og kan nytes med god samvittighet.

Det er jo tross alt ikke jul enda, så man kan fortsatt få lyst på noe godt før den tid. Og da kan det kanskje være greit å lage noe sunnere.

Kaka, kan fint fryses eller oppbevares i kjøleskap om du ikke spiser hele med en gang.

Den er rett og slett kladdig (klissete), så man ikke forventer en tørr kake man kan spise med henda 😉

Men med bare noen få justeringer i oppskiften kan du få saftige sjokolafemuffins med karamellfyll 🤗

Oppskriften på disse finner du her: Sukkerfri sjokolademuffins med karamellfyll 😍 De er også proteinrike og glutenfri.

 

Ingredienser:

200g most kokt søtpotet

1 boks propud vanilje (ikke nødvendig med gjør den ekstra proteinrik og saftig/klissete) bruk ca 30 g mindre mel om du ikke bruker propud i røra)

50g havremel

40g kokosmel

40g myoprotein sjokolade (1 servering protein) evt mer mel/ fiberfin

50 g raw kakaopulver

60 g sukkerfri sjokolade (jeg bruker den fra funksjonell mat eller 70% sjokolade

40g sukrin gold

1ss fibersirup clear (ikke et must, men gjør den mer sticky)

2ss kaffe

 

Slik gjør du:

Kok biter av søtpoteten mør og lag mos av den, så den blir helt klumfri. Du kan fint koke søtpoteten dagen før og ha den i kjøleskapet, men pass på at du heller av alt vannet.  Så har du kokt søtpotet til overs, kan du bruke det til en herlig dessert 😊

Smelt sjokoladen over vannbad, eller ha ca 2 ss varm kaffe over og fibersirupen så det smelter.

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland det med en visp.

Hell det over i en form med bakepapir, for den blir klissete. Sett formen i kjøleskapet og la den sette seg.

Glasur

Kaka er så saftig i seg selv, så du trenger ikke glasur.

Men de fleste liker jo topping, så her er to forslag😁 nr to er favoritten 🙌

Nr.1

1 boks propud Chokladboll eller Chocolate    100 g Philadelphia ost light og 80g sukrin melis. Bland og smør på. Denne blir litt flytende som du kanskje kan se på bildet.

Nr 2

100 g sjokolade (sukkerfri eller 70 %), Philadelphia ost light eller 100 g kokosmelk (den rosa fra rema1000 – husk at den er mye mer mektig og energirik kcal med kokosmelk, men veldig godt😉)

1-2 ss kaffe

20g ca 2 ss raw kakao pulver

50g sukrin melis

En klype maldonsalt

Og 1 scoop sjokolade protein om du vil ha enda mer protein.

Bland det godt og la det kjøle seg ned litt før du tar det på kaka.

Innlegget inneholder reklame fra Njie og MyoRevolution.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *