Bakst,  Desserter,  Turmat

Blåbær pai – en lun dessert på tur eller en god hverdagsdessert i sofaen

Blåbær pai, en enkel, sunn og god dessert som passer like godt på en hverdag som til helgen eller på tur.

Blåbærene er i tillegg fulle av antioksidanter, noe som heller ikke er dumt.

Det er godt å ha som en lun dessert på en kald vinterdag, eller lag det klart og ha det med på tur. Noe av det beste med å være ute og på tur, er maten. Og skal du tenne bål, får du fort flere muligheter til å tenkte litt ut av boksen.

Når du føler den kalde vinterkulda på kroppen, har sola i ansiktet, og du får smaken av varm pai rett fra bålet. Det er hva jeg kaller god turmat 😊

Paien er glutenfri og naturlig søtet eller helt  sukkerfri.

Om du skal ha det med på tur, er det best å lage det i en ildfast form med lokk,  for å unngå søl. Den formen er tyngre, så det kan være lurt å lage paien i en aluminiumsform da den er lettere, men pass på at du ikke bikker på formen. Ha den i en egen pose så du ikke får blåbærsaft utover.

Innlegget innholder reklame fra Njie.

 

Ingredienser:

300g blåbær

40 g sukrin gold

1/2 ts kanel

Saft fra 1/2 liten appelsin / ikke et must men gir en god friskhet i smaken.

2 ss potetmel

(Vil du ha den friskere og mer syrlig, kan du fint droppe sukrin gold og bare ha det i crunchen).

 

Crunchen til topping 

50 g smeltet smør

75 g havregryn

75 g hakkede mandler

3 ss honning eller sukrin gold om du vil ha den helt sukkerfri

1 ts kanel

1/2 liten ts malt nellik

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Bland alt det tørre og rør ut eventuelle klumper.  Ha så i blåbærene og rør litt før du tilsetter appelsinsaften. Hell alt over i en ildfast form eller en aluminiumsform.

Smelt smøret, og bland alle ingrediensene til crunchen med en kjøkken visp. Strø så blandinga over blåbæra.

Stek den i ca 15 minutter til crunchen er gyllen. La den gjerne bli litt lun før du sververer den, slik at blåbæra får satt seg litt.

Jeg lager alltid paien på forhånd om jeg skal ha den med på tur, så er det bare å varme den opp på bålet. Da får du en lun og god dessert. Når du varmer den på bålet så mister toppingen litt av crunchen om du varmer den lenge. Så om du helst vil ha crunch kan du lage den ved siden av og strø over når paien er ferdig varmet på bålet.

Om du har plass i fryseren kan det være greit å lage en ekstra, så har du en dessert klar om du får lyst på noe godt.

Legger ved noen bilder av retten som hverdagsdessert hjemme og som turmat, både med god crunch fra bålet (første bilde, med ildfast form) og der du nesten ser at crunchen har blitt litt myk. (Smakene satt for det da 😉) på neste.

Jeg serverer ofte paien med propud vanilje , kesam vanilje eller gresk yoghurt med kokossmak.

Ved å servere med propud vanilje får du i tillegg i deg tilstrekkelig med proteiner, slik at du har et fullverdig måltid. Som feks kan være fint som kveldsmat om du blir fysen 😉

Håper det smaker🤗

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine, og fint å høre hva dere syns❤🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *