
Vegetar burger av kikerter – med hjemmelagd salsa
Vegetar burger med hjemmelagd salsa.
Er du glad i vegetarmat, har en kjøttfri dag eller bare ønsker å prøve noe nytt? Så er denne et godt alternativ.
Her brukte jeg oppskriften på falafel og lagde noen store burgere ved siden av. Oppskriften på falafel med tzatsiki finner du her: Hjemmelagd falafel med tzatziki, salsa og pita.
Jeg har selv måtte lage falafel og oppskriften flere ganger da de forsvinner fort. Jeg lager alltid litt ekstra og fryser de ned, så har du en middag eller lunsj klart til senere.
Hamburgeren og falafel er lagd på kikerter, som er i belgfrukt familien og som er godt for tarmfloraen. I tillegg er de proteinrike, noe jeg tenker er viktig når man skal lage en ren vegetar rett. Kikerter er næringsrike og inneholder blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer.
En annen nydelig vegetarburger er denne saftige rødbet burgeren som passer til så mye: Hjemmelagd rødbetburger
Oppskriften under gir ca 3-5 store hamburgere, doble den gjerne og lag noen falafel også.
Ingredienser :
2 bokser kikerter
1 fin hakket sjarlott løk
4 fedd hvitløk
3ts spisskummen
0,5 ts chilipulver
1/4 – 1/3 ts kardemomme
2ss ristede sesamfrø
2ss potetmel
1 egg
1 neve fersk koriander
2 klyper salt og litt pepper
Server gjerne med protein rundstykker til.
Slik gjør du:
Skyll kikertene i vann, press hvitøken, hakk løken og ha alt i en foodprosessor. Ha litt vann på hendene og form de. Stek de på middels varme til de blir gyllen.
Jeg bruker gjerne proteinrunstykker som hamburgerbrød (dropper fort gulroten her), oppskriften finner du her: PROTEINRUNDSTYKKER MED GULROT
Jeg syns også det er godt med en enkel dressing til, hjemmelagd salsa og en enkel salat.
Sennepsdressing til ca to hamburgere:
2- 3 ss gresk yoghurt og 1 stor ss grov sennep med frø og en liten klype salt. Bland alt godt.
Hjemmelagd salsa
Ingredienser:
3 tomater
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1 lime
1/2 rød chili
Fersk koriander
Slik gjør du:
Press hvitløken, finhakk rødløken og chilien og ha alt i en liten bolle. Del tomaten i skiver og videre i små biter. Ta frem en kopp og ha korianderen oppi, og klipp den i biter med en saks (jeg syns det er den mest effektive måten å kutte urter på). Ha alt i bollen, del limen i to og press den over, og bland alt.
Det er også veldig godt med tzatsiki til, oppskriften finner du under her .
Tzatziki
Ingredienser:
Ca 3 dl gresk yoghurt
2 pressede hvitløk
1 raspet agurk
Litt salt og pepper
Olivenolje
Slik gjør du:
Ta frem en bolle og ha den greske yoghurten i. Skyll og rasp agurken, press ut litt av vesken med papir eller et kjøkkenhåndkle. Press hvitløken, ha agurken og hvitløken i bollen, tilsett salt og litt pepper og bland alt. Server med litt olivenolje på toppen.
Håper det smaker 🤗
Tagg meg gjerne med @sportybakern og #sportybakerhansen det er så morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine 🤗
Legg også gjerne igjen en kommentar her om hva dere syns❤🙏

