Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Kveldsmat,  Turmat

Proteinrundstykker med gulrot om du vil

Du kan også sette deigen kvelden før og la den stå kjølig over natten.

Jeg elsker når god mat er enkelt og raskt å lage, som disse protein rundstykkene.

De er fulle av protein og fiber, og passer godt til frokost, lunsj,  kvelds, som tilbehør til suppe, hamburgerbrød eller som turmat som igår.

Ingredienser:

300g cottage cheese
250g havregryn                                                   2 egg
1 ts bakepulver
En liten klype maldonsalt
Sesamfrø til topping

100g revet gulerot om du vil ha det

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 210 grader.

Ha egg og cottage cheese i en bolle og bland godt med en stavmikser, tilsett så resten utenom gulroten og bland videre med stavmikseren. La deigen stå litt mens du river gulroten og blander i. Deigen kan bli litt klissete så du kan velge å bruke spisesskjeer til å forme de, eller form de med hendene.

Strø over sesamfrø og legg de på et bakepapir. Stek de midt i ovnen på 210 grader i ca ti min til de er gyllen.

Under her har jeg brukt de som hamburgerbrød.

Jeg lager nesten alltid dobbel porsjon og fryser ned, da de holder seg godt og er perfekte å ha liggende.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *