Frokost og lunsj retter,  Middager,  Vegetar

KJØTTFRI MANDAG MED RØDBET BURGERE

Kjøttfri mandag med hjemmelagde rødbet hamburgere ?

Har du en kjøttfri dag, eller bare har lyst til å prøve noe nytt sånn som meg? Da er denne burgeren virkelig verdt å prøve ?

Jeg er ikke vegetarianer, men lager gjerne rene vegetarretter for det. Det er både sunt, godt og miljøvennlig.

Jeg liker å utforske og prøve ut nye retter, og ettersom jeg er veldig glad i rødbeter, tester jeg ofte ut nye måter å bruke det på. Jeg elsker smaken, også er det et stort pluss at det er så sunt.

Dette var første gang jeg prøvde meg på rødbet burgere, og ble nesten overrasket over hvor gode de ble. Disse er både proteinrike, sunne og ikke minst gode på smak. Rødbetsmaken er ikke veldig fremtredene, noe jeg ønsket da ikke alle er glad i den.

Ingredienser:

450g revet rødbeter
1 egg
2dl røde linser
(jeg brukte bare 1 boks fra go green)
1 dl quinoa
1ss chiafrø                                                      2ss dijon grov sennep med frø
2 hakkede hvitløksfedd
1/2 rødløk
1,5 -2 dl havregryn
2 klyper maldonsalt
Litt pepper

Jeg var veldig spent på røra og om de ville holde sammen, altså være faste og det gjør de. Man kan fint holde burgeren med fingrene uten at de falle fra hverandre.

Slik gjør du:

Kok opp vann og ha i quinoaen, og la det koke i ca 10-15 minutter.  I mens skreller du rødbeten og deler den i biter, bruk gjerne hansker da rødbetene farger veldig. Riv rødbetene med et rivjern eller i en foodprosessor som meg. Hakk løken og tilsett resten av ingrediensene oppi og kjør til du får en kjøttdeig lignende masse. Smak til med salt og pepper.

La røra stå og svelle litt før du former det til burgere i hånda. Stek de i litt smør på middels til svak varme. Det er viktig at du ikke steker de for hardt og lar de sette seg, før du snur de. Jeg steker de stort sett på mellom 3-4, og snur når de får en hinne som når man steker lapper.

Det er mulig du ikke trenger chiafrø, men ettersom dette var første gangen,skreiv jeg opp alt jeg brukte.

Jeg serverte de med protein rundstykke som hamburger brød, oppskriften på disse finner du her: PROTEINRUNDSTYKKER MED GULROT

 

Jeg hadde på litt dijon sennep på den ene siden og urte ost på den andre, med salat og mango til, pluss en god salat og søtpotet fries.

Første gangen serverte jeg de med en god salat og hjemmelagd potetsalat,  oppskriften på den ligger også ute ?

Det går fint å fryse de ned, så lag litt ekstra når du først er igang ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *