Middager

Ovnsbakte grønnsaker og kylling med urteost

Etter en travel dag, ønsker de fleste av oss en enkel men samtidig god middag. Jeg går også ofte på trening før jeg får lagd middag, og da vil jeg gjerne ha middagen klar ganske raskt.

Denne middagen ble lagd etter en treningsøkt og jeg var rimelig klar for mat. Jeg heiv sammen det meste av middagen før jeg gikk i dusjen, så det kunne gjøre seg ferdig i ovnen samtidig, og var nesten klart når jeg var ferdig.

Ved å ovnsbake forskjellige grønnsaker som jeg har gjort her,  med litt urter, smør/olje og litt krydder får du en rett med mye smak som både er enkelt og godt. Nå brukte jeg bare de grønnsakene jeg hadde, legg gjerne til eks gulrot, løk, tomat osv også.

Jeg lager ofte litt ekstra, så har jeg klart til middagen eller lunsjen dagen etter.

 

Ingredienser:

Kyllingfilet

2 rødbeter

1/2 stor pastinakk

Sopp

Amadine poteter

Urteost

Maldonsalt, rosmarin og pepper

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 210 grader og varmluft om du har det.

Del poteten i to og legg det på et stekebrett med bakepapir. Skrell pastinakken og del den i strimler på ca 2-3 mm tykke. Børst soppen og del den evt i to og legg det på brettet. Skrell rødbeten og del den også i strimler med ca samme tykkelse som pastinakken. Husk at rødbeter farger veldig, så det kan være lurt å bruke hansker. Legg alt på stekebrettet og hell litt olje over. Strø litt maldonsalt og rosmarin over og gjerne litt chilipulver for ekstra spice på potetene.  Det er også godt å bruke fersk rosmarin, men det hadde ikke jeg denne gangen.

 

Sett det i ovnen og stek det i ca 15-20 min. I Mellomtiden deler du kyllingfileten i to (gjerne ikke helt igjennom) og steker den på høy varme så den får en skorpe på alle sidene, da vil du holde kyllingen saftig. Ha så litt maldonsalt og pepper over, før du smører et godt lag med urteost i midten. Surr gjerne hyssing rundt for å holde den lukket. Stek den så noen minutter på hver side, på middels varme.

Middagen er klar til servering når poteten og grønnsakene er gyllne.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *