Middager

Steamed buns med pulled pork

Steamed buns var nytt for meg og noe en venninne introduserte meg for. Det er en kinesisk rett og er super digg.

Det er super enkelt med steamed buns og det passer til så mye, her er det du selv som setter begrensningene.

Ettersom det var første gangen jeg skulle prøve retten, kjøpte jeg bunsa nå. Men før eller siden er det mulig jeg lager de selv. Jeg kjøpte også en bambus steamer og saus. Alt fikk jeg kjøpt på en asiatisk butikk, men flere innvandrer butikker har det. Bambus steameren er også perfekte og dampe grønsaker i.

Her ser du bunsa jeg kjøpte

Retten passer også godt med forskjellige grønnsaker til, noe jeg er veldig glad for. Så her passer det å bruke det man har og selv er glad.

Denne gangen gikk jeg for pulled pork og gjorde det enkelt og kjøpte ferdig lagd. Det er også godt med kylling, biff, ribbe, bare prøv med det du er glad i ?

Ingredienser:

Pulled pork ( 1pk holder til 3-4 personer)

2-3 buns per person

Mango

Gulrot

Agurk

Ny kål

Ristede sesamfrø

Lime ( 2-3 )

Fersk koriander

Hoisinsaus

Slik gjør du:

Begynn med å sette på ovnen på 180 grader. Legg kjøttet i en ildfast form, med krafta og sett det inn i ca 25-30 minutter. Dra kjøttet fra hverandre når det er ferdig og server.

Kok opp vann i en stekpanne eller dampkjele (kjele med rist i bunnen). Har du en dampovn, kan du bruke det også. Sett bambusformen oppi og legg bunsa i. Pass på at det alltid er vann i stekepanna, men ikke over første rist (for det skal dampes og ikke kokes).

Klipp gjerne små biter med bakepapir for at det ikke skal feste seg i formen og legg bunsene oppå. Legg på lokket og damp i ca. 12 – 15 minutter. 

I mellomtiden vasker og strimler du opp grønnsakene, deler opp lime og rister sesamfrø.

Ta ut bunsene og fyll de med litt av alt. Og husk limen og sesamfrø til slutt. Jeg kjøpte bare hoisinsaus, som er helt nydelig til. Mange både begynner og avslutter visst med saus ?

Serveres mens de er varme!

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og bakst/snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *