Hjemmelagd falafel med tzatziki, salsa og pita.
Hjemmelagd falafel med tzatsiki og salsa, en helt nydelig vegetar rett med mye smak.
Er du glad i vegetarmat, har en kjøttfri dag eller bare ønsker å prøve noe nytt? Så er dette en rett du bør prøve.
Jeg hadde faktisk aldri smakt falafel før jeg fikk for meg å prøve å lage det selv. Så jeg vet ikke om det smaker som falafelen dere får kjøpt, men det jeg vet er at de ble sykt gode.
Jeg har selv måtte lage det flere ganger da de forsvinner fort. Lag gjerne litt ekstra og frys de ned når du først lager, så har du en middag eller lunsj klart til senere.
Falafel er lagd på kikerter, som er i belgfrukt familien og som er godt for tarmfloraen. I tillegg er de proteinrike, noe jeg tenker er viktig når man skal lage en ren vegetar rett. Kikerter er næringsrike og inneholder blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan, som er essensielle næringsstoffer.
Oppskriften holdt til 2-3 porsjoner, så jeg ville fort doblet den.
Ingredienser :
2 bokser kikerter
1 fin hakket sjarlott løk
4 fedd hvitløk
3ts spisskummen
0,5 ts chilipulver
1/4 – 1/3 ts kardemomme
2ss ristede sesamfrø
2ss potetmel
1 egg
1 neve fersk koriander
2 klyper salt og litt pepper
Server gjerne med pitabrød.
Slik gjør du:
Skyll kikertene i vann, press hvitøken, hakk løken og ha alt i en foodprosessor. Ha litt vann på hendene, ta ca 1 ss med blandingen og form de med hendene. Stek de på middels varme til de blir gyllen.
Tzatziki
Ingredienser:
Ca 3 dl gresk yoghurt
2 pressede hvitløk
1 raspet agurk
Litt salt og pepper
Olivenolje
Slik gjør du:
Ta frem en bolle og ha den greske yoghurten i. Skyll og rasp agurken, press ut litt av vesken med papir eller et kjøkkenhåndkle. Press hvitløken, ha agurken og hvitløken i bollen, tilsett salt og litt pepper og bland alt. Server med litt olivenolje på toppen.
Salsa
Ingredienser:
3 tomater
2 hvitløksfedd
1 rødløk
1 lime
1/2 rød chili
Fersk koriander
Slik gjør du:
Press hvitløken, finhakk rødløken og chilien og ha alt i en liten bolle. Del tomaten i skiver og videre i små biter. Ta frem en kopp og ha korianderen oppi, og klipp den i biter med en saks (jeg syns det er den mest effektive måten å kutte urter på). Ha alt i bollen, del limen i to og press den over, og bland alt.
Server gjerne retten med litt salat og varmet pitabrød.
Nå har jeg lagd falafel flere ganger og sist 3 doblet jeg porsjonen, som ga ca 35 stk og du vil ha en god porsjon til ca 6 personer.
Håper det smaker ?
Tagg meg gjerne med @sportybakern og #sportybakerhansen det er så morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ?
Legg også gjerne igjen en kommentar her om hva dere syns❤?
6 Comments
Mona
Skal jeg prøve ut når bonusdatter kommer på besøk ❤️?
Sportybakerhansen
Så koselig ?❤