Middager

Spicy gryte med torsk

Torsk er den fisken jeg spiser mest av, i tillegg til laks. Torsk er en mager fisk, som er enkel å tilberede og har lite smak. Så man kan lage mange varianter.

På mandag fikk jeg så lyst på torsk, men var usikker på hva slags tilbehør jeg ville ha. Jeg bestemte meg egentlig for en rett med rødkål, men i butikken glemte helt at det ikke var sesong for det nå.

Så jeg bestemte meg for å prøve en ny vri med curry, som ble en nydelig spicy gryte.

Det beste i tillegg til den gode smaken, er at den var enkel og rask å lage. Når risen var kokt, var middagen klar. Og det kan man like.

En annen ting som er fint for mange som ikke er så glad i fisk, er at torsk ikke smaker så mye og hvertall ikke når den lages på denne måten. Så for de som har barn som er glad i smak og kanskje litt spice (det kan jo justeres etter hvem man lager det til), så er denne retten fin å lage. La evt barna smake på sausen mens du lager og gradvis tilsetter mer currypaste 😉

Middag til to-tre, beregn alltid ca 200g fisk til hver.

Ingredienser:

  • ris (jeg brukte 1 pose boil in bag, det var det jeg hadde) kokes på 10 min
  • 400g naturell torskefile
  • 1/2 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 mellomstore gulerøtter
  • 4 dl lett kokosmelk
  • Saft fra en 1/2 lime
  • 2 ss rød karripasta
  • 1/2 finhakket rød chili
  • (juster chilien og curryen etter hvor sterk du vil ha den)
  •  finhakket fersk koriander
  • Ristede cashewnøtter
  • Olje til steking
  • Maldonsalt og pepper

Det kan også være godt med andre grønnsaker som blomkål, purre og løk til.

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og tilsett risen eller posen tter anvisning på pakken.
  • Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne (ikke et must, men ved å varmebehandle nøtter får du frem smaken enda bedre).
  • Skjær torsken i serveringsstykker og krydre til med salt og pepper.
  • Kutt paprikaene og gulerøttene biter.
  • Ha olje i en varm dyp stekepanne / evt en gryte. Fres grønnsakene litt i pannen noen få minutter. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg.
Jeg bruker ofte denne currypasten, og den får du i vanlige dagligvare butikker.
  • Tilsett kokosmelk og kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke i noen minutter.
  • Når det er ca 5 minutter igjen av koketiden på risen har du i torskestykkene i gryten og heller over saften av lime. Legg på lokk og la fisken trekke til risen er ferdig.
  • Smak til med salt og pepper og strø finhakket koriander, chilli og de ristede cashewnøttene før serving.

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på kosthold, trening og bakst. Eller legg igjen en kommentar, det er alltid koselig å høre hva dere syns.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *