Juice,  Vegetar

RØDBET JUICE

Rødbet juice.

Vi alle vet at det er sunt og viktig å få i seg både grønnsaker, frukt og bær, men det er ikke alltid like lett.

Jeg er nok over middels glad i det, men varier også måten jeg får det i meg. Jeg lager for eksempel juice selv, og blander da ofte både grønnsaker og frukt. Dette er en fin måte for å få i seg litt ekstra på.

Idag lagde jeg rødbet juice, som jeg lager jevnt hele året. Rødbeter er proppfulle av antioksidanter, mineraler, fiber og vitaminer som er gull verdt for oss alle. De beskytter cellene mot frie radikaler, samtidig som de kan forebygge hjertesykdommer, senker blodtrykket, er rensene for leveren (som igjen kan hjelpe på små betennelser, kviser og urenhud). Og det høye nitart innholdet kan også virke positivt inn på styrke og utholdenhet.

På grunn av det høye innholdet av folsyre er rødbeter ekstra bra for gravide, spesielt i den første delen av svangerskapet, med tanke på ryggmargsbrokk.

For å få med mest mulig av fibrene i grønnsakene lager jeg juicen i en blender. Samtidig som det gjør det veldig enkelt.Ingredienser til to flasker med juice:

1 1/2 – 2 store rødbeter
2 appelsiner (evt presset appelsinjuice)
1 sitron
1 stor ingefær rot (liker du den sterk som meg, har du oppi mer ingefær. Jeg bruker fra 2-3 store røtter)
1-2 ss honning
2-3 dl vann
Litt kanel (kan sløyfes men passer godt til rødbetsmaken)

Slik gjør du:

Ta frem en blender og press sitronen oppi. Skrell og del alle ingrediensen i biter.  Bruk gjerne hansker når du skreller rødbetene, da de farger veldig. Ha oppi vannet og ca 1 ss honning og gjerne kanel. Sett blenderen på og juicen er klar på kort tid. Det er mulig du må justere den med mer vann om den blir veldig tykk.

Jeg heller det så over i glass flakser og har det i kjøleskapet, der holder det seg fint i noen dager. Mange lurer ofte på om jeg koker rødbetene, men jeg bruker de rå.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *