Kveldsmat,  Middager

Grov pizzabunn

Grov pizzabunn med fiberrikt mel gjør pizzaen litt sunnere 🤗

Pizza er en stor favoritt hos både store og små, og perfekt helgemat.

Hjemmelagd er i mine øyne noe av det beste, der du kan ta på dine favoritter.

Lag gjerne små porsjons pizzaer så får alle det se selv vil ha, det er hvertall noe spesielt de små liker 😊

Jeg klarte ikke helt å bestemme meg for toppingen, så jeg delte pizzaen i to 😁Ingrediensene ser du under bildene lengre ned.

Ingredienser:

1/2 pakke tørrgjær (ca 25 g)

2,5 dl lunkent vann

1 klype salt

2 ss olivenolje

Ca 300 g fibramel

Ca 250 g speltmel eller sammalt grov hvete

Slik gjør du:

Rør gjær ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og jobb litt og litt mel inn, til du får en passe fast deig.

La pizzadeigen heve tildekket på et lunt sted i ca 20 minutter eller til den er ca dobbel størrelse.

Kjevle deigen ut, gjerne rett på et bakepapir. Lag den så stor du ønsker og lag gjerne ekstra så du kan fryse ned rester å ha i bakhånd til en travel dag.

Jeg liker å forsteke bunnen litt mens jeg tilbereder fyllet, slik at bunnen blir god å sprø.

Sett ovnen på 225 grader og stek gjerne bunnen til den bli gyllen.

Smør tomatpuré utover hele pizzaen og topp den med dine favoritter.

Stek den så midt i ovnen til osten blir gyllen.

Jeg klarte ikke å bestemme meg og ville ha litt av alt, så her ble det to deler.

En halv del med:
Pepperoni, champignon, rødløk, grønn oliven, mosarella ost og oregano.
Denne blandingen ble helt nydelig 👌
En halvdel med:
Skinke, champignon, pepperoni, revet ost og oregano.
Server gjerne en enkel grønn salat til, feks avokado, ruccola og rødløk.
Det er også godt med hjemmelagd hvitløksdressing til, oppskriften står under her.👇

Hvitløks dressing

Basen er enkel og er grunnlaget for flere av mine dressinger.

Basen:

2 store fedd hvitløk
2 dl gresk yoghurt, kesam, lett rømme eller creme fraiche en liten klype maldonsalt 
kvernet pepper
Ca 1-2 ts presset sitronsaft (smak til)

Til dagens dressing brukte jeg også en liten bunt fin hakket basilikum.

Slik gjør du:

Bruk en hvitløkspresse, et rivjern eller finhakk hvitløksfeddet og ha det i en skål. Tilsett og bland inn resten av ingrediensene. Hold litt tilbake av sitronen og smak til underveis, så du får den slik du vil ha den. Noen liker den syrligere enn andre og noen er veldig glad i hvitløk, men dette er hvertall basen min.

Håper det smaker 🤗

God helg 🙋‍♀️

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *