Bakst,  Desserter,  Julekaker og snacks,  Tilbehør,  Uncategorized

Granola / sukkerfri nøtteblanding

Granola eller nøtteblanding som er sukkerfri er noe jeg bruker nesten daglig.

Jeg bruker det som regel som på frokosten, da det er perfekt topping på smoothies, gresk yoghurt, cottage cheese, chiapudding osv.

Det fine er at det bare tar noen få minutter å lage. For utenom å vente på at det blir helt tørt før man har det på glass, er granola lagd på 15 minutter 😊

Nøtter er energirikt, men ettersom det bare skal gi retten en liten ekstra tutch av crunch, trenger man ikke så mye. Jeg elsker den herlige nøtte og kryddersmaken. Du kan også ha det som ren nøtte snacks om det er ønskelig.

Den er ikke veldig søt, da jeg liker det mer naturlig, men ha gjerne i ekstra sukrin gold eller ha litt honning over på slutten om du vil ha den søtere.

Porsjonen jeg lager er ganske stor, så den holder en god stund før du må lage ny. Og ja, du vil fort lage en ny runde 😊 

Om du er glad i å lage spiselige gaver, er en krukke med dette absolutt en fin gave.

Ingredienser:

250 g hakkede mandler

100 g hakkede valnøtter

5 ss kokosmasse

4 store ss solsikkefrø

4 ss sukrin gold evt honning

1 ts nellik

1 1/2 ts kardemomme

2 ts kanel

4-5 ss smeltet smør

1 klype maldonsalt

*jeg er glad i mye smak, så bruk de krydderne du selv liker

Tilsett gjerne i frysetørkede solbær, blåbær, eple, tranebær eller gojibær etter stekingen.

Både frysetørket solbær og sukrin gold er kjøpt på tighst.no (reklame)

Du kan også ha i 60-80 g hakket mørk sjokolade om du vil ha den søtere eller med sjokolade. Jeg liker begge deler 😊 Ha sjokoladen i med det andre så det smelter, eller tilsett det når det er tørt.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 160 grader.
Hakk nøttene til den størrelsen du liker og finhakk evt sjokoladen i biter og ha det i en bolle sammen kokosmassen og solsikkefrøene. Smelt smøret og tilsett krydderet og sukrin gold. Hell det så over det andre og bland det godt med en mikser.

Hell det over på et stekebrett med bakepapir og sett det i ovnen og stek det i ca 7-10 minutter. Det skal bare bli gyllent.

La det så kjøle ned godt før du har det på glass. Jeg lar det ofte stå ute så det blir ordentlig tørt til dagen etter.

Tilsett gjerne frysetørket bær og frukt til slutt om du er glad i det.
Perfekt topping på gresk yoghurt og lignende
Det er også super godt som topping på is 🤩

For oppskriften på den sukkerfri og proteinrik sjokolade isen du ser på bilde finner du her: https://www.sportybakerhansen.no/2019/10/18/hjemmelagd-sjokolade-is-sukkerfri-og-proteinrik/

En annen god favoritt topping er denne sjokolade granolaen: https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/18/sukkerfri-sjokolade-granola/

Håper det smaker 🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening, kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *