Middager,  Tilbehør

HJEMMELAGD POTETSALAT, PERFEKT TILBEHØR NÅ I GRILLSESONGEN

HJEMMELAGD POTETSALAT, PERFEKT TILBEHØR NÅ I GRILLSESONGEN ?

Grillmat er en sikker vinner om dagen og da er det godt med en god potetsalat til. I mine øyne er den hjemmelagde en soleklar vinner.

Ettersom potetsalat passer godt som tilbehør til det meste, lager jeg alltid en stor porsjon.

Ingredienser:
En pose amadine poteter
4ss gresk yoghurt
(eller rømme om du vil)
2ss lett majones
1 liten ss grov dijon sennep med frø
1 hakket rødløk i små biter
1-2 hardkokte egg
Noen hakkede skiver med suragurk
Litt maldonsalt og pepper

Slik gjør du:
Kok opp vann med litt salt i to kjeler, en til potet og en til egg med eggene i. Når vannet koker har du poteten i og kok i ca 10-15 min til de er møre. Hell vannet av, og hell gjerne over kaldt vann så du stopper koke/dampe prosessen. La de hvile og bli kalde mens du skreller og deler opp rødløken og noen biter suragurk. Ta frem en bolle og ha oppi rødløken, gresk yoghurt, majones og sennepen. Bland godt og smak til med salt og pepper.  Husk at smaken blir mildere når poteten kommer oppi. Ha kaldt vann over eggene når de er ferdig kokt etter ca 10 minutter. (Potetene kan gjerne kokes før å stå kaldt) Del så poteten i biter og ha de oppi røra. Tilslutt deler du eggene på langs og på tvers og har de oppi.

For de som ikke liker eller er så begeistret for egg og suragurk i, så er blandingen veldih god uten også.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *