Uncategorized

Iskake, perfekt til 17mai – sukkerfri for de som ønsker det

Oste iskake toppet med jordbær, en perfekt 17 mai kake om du skal ha besøk hjemme.

En nydelig iskake med en frisk smak, som er populær hos store og små. For hvem liker vel ikke is ? Den er hvertfall veldig populær hos mine tantebarn.

Kaka er enkel å lage, men krever litt plass i fryseren, som er mitt hovedproblem ?. Lag den gjerne noen dager eller hvertfall dagen før, så har du masse tid til å fokus på andre ting dagen du skal ha besøk.

Jeg pleier å lage kaka til 17mai eller i festlig lag på sommervarme dager. Iskaka er helt nydelig med jordbær til?

Ettersom kaka er sukkerfri, så er dette en kake for diabetikere også. Velger du å bruke vanlig digestive kjeks som du får i vanlige matbutikker, så er de med sukker. Men kaken er likevel sunnere. Du kan også velge å bare lage isen eller bruke eks sukkefri brentemandler som bunn.

Jeg har lagt ut iskaka før, men den oppskriften inneholder sukker. Den finner du her: https://www.sportybakerhansen.no/2018/07/26/is-ostekake-%f0%9f%98%8d-perfekt-na-pa-sommeren/

Ingredienser:

3 dl fløte *

2 eggeplommer

1 egg (evt 3 eggeplommer)

120 sukrin gold *

1 pakke Philadelphiaost naturell

1 ss honning

2 ss sukrin melis * (kan droppes)

Digestive kjeks* (ca 10) (sukkerfri om du vil ha den sukkerfri) bruk evt havrebixet eller din favoritt

50 g smør (er ikke nødvendig, men gjør bunnen fastere)

Slik gjør du:

Visp sammen eggeplommer og søtningsmiddel til eggedosis. Tilsett så philadelphiaosten og visp sammen fløte, honning sukrin melis til krem i en egen bolle. Bland så alt sammen.

Ha et bakepapir i bunnen på en rund form (knips formen over arket). Knus kjeksen og bland det med det smelta smøret. Tilsett mer smør om du vil ha den mer fuktig, smøret er mest så bunnen skal feste seg litt. Press kjeksen i formen og hell isblandingen over kjeksen. Strø evt litt knust kjeks over om du ønsker det. Sett formen i fryseren natten over, evt lengre.

Ta ut iskaken ut av fryseren 20-30 minutter før servering. Skyll og del gjerne opp jordbær ved siden av eller som topping på kaken. Knus gjerne litt ekstra kjeks å ha det i en skål ved siden av, om man ønsker mer kjeks.

*om du ønsker kaken sunnere, med mindre kalorier kan du bytte ut fløten med sukkerfri vikingmelk. Isen kan bli litt hardere, og det er viktig å la den stå ute ca 30 minutter før servering. Men smaken er nydelig?

*den sukkerfrie kjeksen får du tak i på nett og noen steder i Sverige.

*Om du ikke ønsker kaken sukkerfri kan du bruke 2dl sukker i istedenfor søtningsstoffene. Og vanlig digestive kjeks.

Kaka er alltid en stor favoritt og forsvinner fort. Som du ser på kommentaren på bilde litt under her, falt den i god smak hos både store og små. For min del, er gleden av å se andre nyte det jeg serverer det beste ?

Det er ikke noe å lure på at is er en favoritt hos barn, men sånne kommentarer som dette varmer et bakerhjerte uansett❤

Håper det smaker?

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg gjerne med @sportybakern #sportybakerhansen om du prøver oppskriftene mine??

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *