Middager,  Vegetar

SQUASH LASAGNE ELLER REN VEGETAR LASAGNE

Squash lasagne eller ren vegetar lasagne.

Lasagne er en stor favoritt hos store og små, og med god grunn. For dette er godt!

Lasagne er ofte sett på som helgemat, men det trenger absolutt ikke være usunt.

Her har jeg lagd en variant med sqush, og du kan lett droppe kjøttet og få en god, ren vegetar lasagne i stedenfor.

Squash lasagne ( 2-3 porsjoner)

Ingredienser:

400g karbonadedeig

1 squash

1 hakket løk

½ rød chili i små biter

3 pressede/ finhakkede hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater (gjerne med hvitløk og oregano)

1 ss tomatpurè

1 boks cottage cheese

Fersk basilikum

1 toppet ts oregano, litt salt og pepper

Ost til topping ca (150g)  / evt cottage cheese der også.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 180 grader.

Stek løken, chilien og hvitløken på middelsvarme til løken er gyllen. Tilsett så karbonadedeigen og la det steke i noen minutter mens du hakker basilikumen, (et tips der er å ha bladene i en kopp og klipp opp med saks nedi koppen). Ha så tomatene, tomatpureèn og basilikumen og resten av krydderet sammen resten. La det surre litt mens du deler squashen i to og deler den videre på langs på ca 3-4 mm. Squashen inneholder mye vann, så jeg pleier bare å helle litt av saften ut om du syns det blir fort bløtt. Hvis ikke kan du legge squash skivene på en stekeplate og strø litt salt over og ha det i ovnen i noen minutter til de får litt farge. Saltet trekker vannet ut av squashen.

Ha en ildfastform klar eller aluminiumsformer. Jeg brukte sistnevnte da det er perfekt porsjonsstørrelse og gjør det veldig enkelt og ta opp fra fryseren, så vips har du et måltid klart.

Legg så lagvis squash, cottage cheese og kjøttsaus. Jeg har alltid kjøttsaus på siste og strør over ost.

Stek det midt i ovnen i ca 20 min til osten er gyllen. Server gjerne retten med en god salat til.

Ønsker du retten som vegetar kan du fint bytte karbonadedeigen med tofu eller kidneybønner. Bønnene koker du litt opp og moser de, ha gjerne litt hvitløk, salt og pepper oppi og bland det på samme måte som beskrivelsen med karbonadedeigen over.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold. Eller legg gjerne igjen en kommentar her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *