
Nydelig kyllingsalat
En nydelig kyllingsalat med ovnsbakt søtpotet?
Kyllingsalat er en noe jeg ofte lager, men med variert innhold.
Salat er noe jeg aldri går lei, nettopp fordi det er så mange gode varianter å lage.
I salatene på sommeren, bruker jeg mye nykål, kinakål og ruccola eller babyleaf som base, ved siden av avokado og tilføyer stort sett noe friskt som jordbær og mango.
Ingredienser:
I tillegg til basen (kinakål, nykål og babyleaf) hadde jeg idag:
Strimletkylling
Strandaskinke
Jordbær
Stekt squash
Gul paprika
Søtpotet
Ristede pinjekjerner
Litt olje til steking
Maldonsalt, pepper og rosmarin til krydder
Slik gjør du:
Sett ovnen på 210 grader.
Vask søtpoteten godt og del den i biter. Legg den på et strykebrett med bakepapir og strø litt maldonsalt og rosmarin over. Stek det midt i ovnen i ca 15 minutter.
I mellomtiden steker du kyllingstrimler på middels varme i litt olje (4 min på hver side og sett ned varmen til søtpoteten er klar), og krydre til med salt, pepper og gjerne rosmarin.
Mens dette steker vasker du og deler opp resten av grønnsakene. Stek squashen lett før servering.
En enkel, sunn og god middag?
Lag gjerne ekstra av salaten og også søtpoteten når du først lager, så har du klart til flere middager eller lunsjer.
Håper det smaker.
Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern. Det er alltid morsomt å se når dere prøver rettene mine.

