Frokost og lunsj retter,  Middager

Quesadilla med kylling og hjemmelagd salsa

Quesadilla er enkelt og så godt.

Mange er trofaste taco elskere, men quesadilla eller enchiladas er absolutt et godt alternativ om du vil ha en ny vri eller om du bare har lyst på noe enkelt og godt en dag.

Middagen er sunn og proteinrik med både bønner og kylling. Sunnheten kommer selvfølgelig litt an på hvor mye ost du har på, om du har salat til eller om du evt dynker det i dressing ? Men godt er det uten tvil og det er enkelt.

Salsa er også noe jeg foretrekker å lage selv, da jeg syns det er best på smak, samtidig som det er enkelt og lage.

Jeg lagde to store fylte lefser av ingrediensene under, men lager du flere tilpasser du bare mengden av bønner og krydder osv utfra det.

 

Ingredienser:

400g Kylling

1 boks hakkede tomater                               (jeg brukte ferdig hakket med oregano og hvitløk)

1 boks rød bønner/kidney bønner

2 ts spisskummen

1/2 ts chilipulver (1 ts om du liker den ekstra sterk, evt bruker 1/2 hakket rød fersk chili)

Evt 1/2 boks maiskorn om du liker det

Litt salt, pepper og oregano

Olje til steking

Fullkornslefser

Ost til topping

 

Ha gjerne salat og avokado til.

 

Salsa:

3 tomater

1/2 rød chili

1/2 – 1 hel hakket rødløk (kommer an på størrelsen)

1/2 lime

Litt salt og pepper

En stor neve fersk koriander

2 Hvitløksfedd

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader

Del kyllingene i biter og stek det på svak varme. Tilsett så tomatene, bønnene (husk å skyll de i vann først), (mais) og smak til med krydderet, og la det surre litt så smakene får satt seg.

Legg så fullkornslefsene i en form eller på stekebrett med bakepapir (det spørs litt på hvor mange du lager). Fordel fyllet og rull den sammen.

Strø så ost over og sett det i ovnen. La det stå inne i ca 10 minutter til osten er gyllen.

I mens du venter kan du lage salsaen.

Slik gjør du:

Press hvitløken, finhakk rødløken og chilien og ha alt i en liten bolle. Del tomaten i skiver og videre i små biter. Ta frem en kopp og ha korianderen oppi, og klipp den i biter med en saks (jeg syns det er den mest effektive måten å kutte urter på). Ha alt i bollen, del limen i to og press den over, og bland alt.

Server gjerne med en enkel salat og litt rømme. Denne gangen brukte jeg bare baby leaf, rødløk og skivet avokado til salat.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Tagg meg også gjerne, da det alltid er morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤? #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *