Middager

Torsk med søtpotetmos, bacon og asparges

Er du en av de som prøver å ha fisk en eller flere ganger i uka? Eller bare er glad i fisk eller elsker søtpotet like mye som meg? Uansett bør du teste denne kombinasjonen. Søtpotetmos er både enkelt og godt og er helt nydelig til torsk. Med litt bacon på toppen får du det salte, mot det søte, som jeg syns er en god kombinasjon.

Ingredienser:

Torsk

Søtpotet

Asparges

Bacon

Ca en halv- 1 ts muskatt, litt salt og pepper

Evt litt smør til mosen

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten, del den i biter og ha det i en kjele med vann og litt salt. Ha vann til rett over poteten, da du gjerne vil bruke mest mulig av vesken i mosen etterpå.

Ta frem aspargesen, hold den på midten og knekk den. Jeg bruker bare den lengste delen, med toppen. Ta frem to stekepanner med litt olje og smør i, stek torsken i den ene med litt salt og pepper, og aspargesen i den andre. Stek torsken på høy varme så den får en skorpe og ca 3 minutter tilsammen på hver side på middels varme, ha litt pepper over. Du kan også koke vann og ha i godt med salt, skru av plata og trekke fisken i vannet i 8-10 minutter.

Stek litt bacon ved siden av aspargesen eller for seg.

Når søtpoteten er mør, har du i muskat, litt salt og pepper og evt litt smør om du ønsker det i. Mos alt med stavmikser, gaffel eller lignende.

Ønsker du mer grønnsaker til er brokkoli alltid en sikker vinner ?

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks ? #sportybakerhansen

Tagg meg også gjerne, det er alltid koselig å høre hva dere prøver oppskriftene mine ?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *