Frokost og lunsj retter,  Turmat,  Uncategorized

Omelett muffins

Omelett muffins er rett og slett miniomelett i muffinsformer.

Eggemuffins er proteinrike, enkle å lage og fulle av god næring og energi.

Har du restegrønnsaker eller grønnsaker som må brukes opp, er dette en perfekt måte å få brukt det opp på.

Lag gjerne ekstra når du lager. De holder seg godt noen dager i kjøleskap, men de kan også fint fryses ned.

En muffins er et perfekt mellommåltid, godt til lunsj med litt salat eller som turmat for ekstra god næring.

Ta det evt opp fra fryseren og med i matpakken så tiner de frem til lunsj. Passer godt både kalde og varme. 

Ingredienser:

Til ca 5 muffins

  • 6 egg
  • ½ dl melk
  • 1/2 ts bakepulver
  • Kokt skinke
  • Små tomat
  • 5 oppdelte store sopp
  • Ca 7-8 Finhakket pepperoni skiver
  • Brokkolitopper
  • Cottage cheese (til topping) eller del mosarella ost i biter (evt revet ost)*
  • Fersk basilikum
  • krydre til med maldonsalt, pepper, rosmarin eller oregano og evt chili

Har du eggehviter på flaske, kan du gjerne ha i 1-2dl av det også i eggeblandingen for enda mer protein.

*ønsker du melkefri ost, syns jeg mosarella Buffalo er den beste.

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Del opp ingrediensene i små biter.
  • Stek soppen i litt smør med litt pepper og salt / evt grillkrydder
  • Pisk sammen egg, melk, bakepulver og krydder i en bolle.
  • Fordel deretter ingrediensene i muffinsformer,
Fordel litt av alle ingrediensene i alle formene
  • Hell over eggeblandingen og strø ost/ cottage cheese over til slutt eller ha eks mosarella biter i røra. (Jeg bruker amerikanske muffinsformer da de er både kraftigere og større), bruk evt et muffinsbrett smurt med litt olje eller smør. Pass på at formene ikke blir fylt helt opp.
  • Stek i cirka 15-20 minutter på 180 grader til du ser eggeblandingen har stivnet
  • Avkjøl på rist.

Tips til annet fyll

  • Soltørkete tomater og choriso
  • Vårløk
  • Oliven
  • Kalkun
  • Spinat og fetaost
  • Løk
  • Revet gulrot

Server gjerne en god salat til.

Håper det smaker.

Legg gjerne igjen en kommentar, det er alltid koselig å høre hva dere synes. Og tagg meg med @sportybakern eller #sportybakerhansen om dere legger ut rettene så får jeg se 💜🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *