Bakst,  Desserter,  Julekaker og snacks,  Kaker

Saftig gulrotkake – en sunnere variant

Gulrotkake er nok en god favoritt hos meg. Flere som er enig i det?

En sunnere variant som er glutenfri, med protein og sukkerfri. Hvem kan vel ikke like det? Hvertall når smakene sitter? Men jeg sier som jeg ofte gjør, alt med måte, sukkerfritt eller ei.

Om du ikke ønsker å holde tilbake på kaloriene og vil ha en annen variant så anbefaler jeg denne:https://www.sportybakerhansen.no/2019/04/26/gulrotkake-perfekt-til-konfirmasjoner-og-bryllup-osv/ En kake som bla.har blitt en tradisjon hjemme hos oss i jula. Det er en kake som står seg godt, og kan med fordel lages i forkant om du skal ha den i feks et selskap. Noe som kan være fint i en travel hverdag.

For meg er det viktig at kakene jeg lager er saftige og får ofte spørsmål om hvordan jeg får til det. Trikset er å bruke mye av frukt, bær eller grønnsakene som skal i kaka. Lager jeg en eplekake er den full av eple og ikke en kake med eple til pynt. Det samme gjelder i denne, der jeg bruker gulrot.

Jeg er også veldig glad i mye smak og bruker en del krydder.

Noen ganger er det fint at ting er enkelt, noe denne kaka virkelig er. Den tar nemlig utgangspunkt i kakemixen fra funksjonell mat, som du får tak i på Meny, i nettbutikken deres, og helsekostbutikker for å nevne noe. (Reklame for Funksjonell mat).

Ingredienser:

  • 1 eske Sunnere Kakemix
  • 4 store egg
  • 2 dl vann
  • 1 dl olje (kan byttes ut med 100 g kesam + eventuelt 1 ts fiberhusk)
  • 1 ts natron
  • 3 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts kardemomme
  • Ca 100g hakket mørk 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade
  • Ca 8 dl med revet gulrot

Slik gjør du:

Skrell og rasp gulrøttene, og hakk sjokoladen. Bland de andre ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Tilsett sjokoladen og gulerøttene helt til slutt.

Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 40-45 min.

Jeg bruker denne kakemixen fra funksjonell mat, du får tak i den i nettbutikken deres, på Meny og helsekostbutikker for å nevne noe.

Forslag til glasurer:

200 g naturell Philadelphia ost, 200 g temperaturmykt smør, ca 200g melis ,1 ts bourbon vaniljepulver (jeg bruker økosjokoalde sitt) og presset sitronsaft til du får den så syrlig du liker den.

For en sukkerfri og mer kalori vennlig variant bruker du:

200 g naturell Philadelphia ost, ca 2 dl sukrinMelis, 1 ts bourbon vaniljepulver (jeg bruker økosjokoalde sitt) og presset sitronsaft til du får den så syrlig du liker den. Ha evt i 1 ss honning om du syns det blir for kunstig smak.

En av brødrene mine giftet seg nylig, og da lagde jeg denne til kaffekos til de besøkene kvelden før. Mitt inntrykk er alltid at folk ikke kjenner det er en sunnere variant, hvertall ikke om de ikke vet om det ?

Til bryllupet bakte jeg blant annet denne kringla: https://www.sportybakerhansen.no/2019/06/20/kringle-bladkrans/

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på kosthold, trening og bakst. Og legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤?

Innlegget inneholder reklame for Funksjonell mat og Økosjokolade.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *