
Gulrotkake – perfekt til konfirmasjoner og bryllup osv
Gulrotkake en av mine favoritt kaker🤗
Denne gulrotkaka lagde jeg til påskeaften. Med suksessterte, kladdkaker og jordbær ble det litt av et dessert bord, etter en nydelig middag med helgrillet lam.

Dette er en gulrotkake med mye smak, som er helt magisk og en kake mamma alltid vil jeg skal bake til jul.
Dette er ikke kaka man teller kalorier på, men den er til gjengjeld veldig mektig, så man orker ofte ikke så mye. I tillegg er det viktig å kunne kose seg litt ekstra noen ganger.
Den er veldig saftig og holder seg veldig godt, og er derfor en kake som er fin å lage i forveien om man har mye man skal lage eller få gjort. Det er også en kake de fleste liker, ikke minst den nydelige syrlige glasuren.
Om du skal bake til konfirmasjon eller bryllup osv kan det være fint å servere noe til allergikere og diabetikere også. Suksessterte kan da være et godt alternativ, oppskrift på en sukkerfri og glutenfri suksesskake, finner du den her: https://www.sportybakerhansen.no/2019/04/20/sukkerfri-suksessterte-den-perfekte-paskekaka-%f0%9f%90%a3/
Ingredienser:
5dl hvetemel
2 ts kanel
1/2 -1 liten ts malt nellik
4ts bakepulver
1ts natron
4dl brunt sukker /demarsrsukker (3,5dl om du vil ha den litt mindre søt)
1/2 ts salt
4 egg
3dl soya eller rapsolje
8dl – 1 l raspet gulerøtter
100g hakket 70% sjokolade
Slik gjør du:
Hakk sjokoladen i små biter, og skrell og rasp gulrøttene.
Bland alt det tørre først i en bolle og tilsett så det andre, ta gulrøttene i til slutt.
Ha røra over i en smurt rund form med bakepapir, (min er 24cm).
Stek den på nederste rille på 180 grader i ca 40 minutter, til den har satt seg.
Glasur:
Ca 250g mykt smør (jeg bruker godt smør)
Ca 250g Philadelphia naturell smøreost
Ca 250g melis
1/2 -1 ss sitronsaft (smak til)
Topp den gjerne med raspet 70 % sjokolade til toppingen før servering.
Blandingsforholdene er like, så det er enkelt å doble eller lage mer glasur om det er ønskelig.
Slik gjør du:
Bland alt i en bolle med en kjøkkenvisp eller mikser og smak til med sitronsaften.
Når kaka er nedkjølt, smører du glasuren utover. Dette kan du fint gjøre på forhånd og la kaka stå ferdig.
Topp gjerne kaka med raspet sjokolade før servering.

Denne gangen delte jeg som dere ser kaka i to, og hadde i et lag med glasur i midten.

Håper det smaker 🤗
Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva dere syns❤🙏

