Jeg elsker søtpotet og måtte selvfølgelig lage suppe med det også.  Jeg er også veldig glad i å lage supper på kraft. Det gjør suppa mye mer næringsrik, samtidig som den vil mette mer...
Middager

Spicy søtpotetsuppe

Jeg elsker søtpotet og måtte selvfølgelig lage suppe med det også.  Jeg er også veldig glad i å lage supper på kraft. Det gjør suppa mye mer næringsrik, samtidig som den vil mette mer.

 

Ingredienser:

½ rød chili

Ingefær

3 fedd hvitløk

1 boks Kokosmelk

2-3 ss red currypaste

360g kyllingfilet i biter

2 store søtpotet

5 dl kraft (gjerne stangekraft om du ikke lager selv)

Bacon

Sopp

Litt maldonsalt og pepper

Fersk korriander

Slik gjør du:

Del chilien i små små biter og press hvitløksfeddene, fres de litt i kjelen du skal koke søtpoteten i. Skrell søtpoteten og del den i biter med litt salt. Du kan også gjøre det helt enkelt og ha hvitløk og chili i biter direkte sammen søtpoteten. Jeg bruker også å surre litt hvitløk,chili og revet ingefær med kyllingen. Ha det evt bare et av stedene, selv elsker jeg mye smak så jeg tar fort begge. Ha oppi minst mulig vann når du koker søtpoteten så du kan bruke all veska i suppa. Del kyllingen i biter og ha litt krydder over og stek kylling (eller fisk) mens poteten koker. Del og stek soppen gylen sammen bacon og kyllingen. Når poteten er ferdig kokt (gir slipp på gaffelen) heller du av litt vann i en kopp om du har hatt oppi litt for mye, før du har oppi krafta. Så blander du alt med stavmikser, hell oppi kokosmelka, og smak til med currypasten, salt og pepper.
Spe ut med mer kraft, vannet fra potetene eller kokosmelk om du syns den blir for tykk.
Server med kylling, sopp og fersk koriander.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *