Frokost og lunsj retter,  Middager

Hjemmelagd pytt i panne

Pytt i panne er både godt og veldig enkelt å lage. En perfekt måte å få brukt opp restemat på. Denne gangen med en ingrediens som gir retten en ekstra tutch.

Jeg hadde en del rester igjen fra middagen igår og da var det perfekt å lage pytt i panne idag.

Jeg var så heldig å få masse selvdyrket jordskokk fra tanta mi, og tenkte det ville smake godt i denne retten.

Jordskokk har en nøtteaktig og søt delikat smak. Jordskokk har norsk sesong fra september til ut oktober. Om de overvintres høstes de inn i april-mai når tæla er borte. Jordskokk er rik på kostfiber, spesielt av typen inulin, som gir den søte smaken. Den inneholder også B-vitaminet folat og mineralet kalium.

Under ser du hva jeg brukte, men bruk det du har av rester og tilgjengelig i kjøleskapet. Det er en fin måte å få spist opp mat man har. Rødbeter er også veldig godt i, men det hadde jeg ikke tilgjengelig nå.

Ingredienser:

Nypotet (1/2) pose

Jordskokk ca 200 g

4-5 små/tynne gulrøtter

1/2 Blomkål

3 Sjalottløk

Ca 300g Kalkunbryst – bruk det du har av kjøtt (rester)

2 spicy pølser/ evt corizo / pepperoni eller evt bacon terninger

Bruk det du har tilgjengelig, mengden over holdt til 3 personer.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme. Sett gjerne på varmluft de siste minuttene for å få litt mer crisp.

Del poteten i to/eller fire (alle grønnsakene bør ha samme størrelse). Legg det på et stekebrett med bakepapir. Vask jordskokken godt med en grov børste, skrell/ skjær av grove partier, og del den i biter. Jeg bruker den med skall, men du kan selvfølgelig skrelle den (det er bare litt kronglete). Gulrøttene var små, så de vasket jeg bare, å delte i to. Ta av øverste skallet på sjalottløken og del den i 2 eller 4 om de er store. Skyll og del blomkålen i biter.

Hell litt olje over/evt har i litt hvitløkssmør og strø litt maldonsalt og rosmarin over. Stek midt i ovnen i ca 30 minutter.

(Du kan selvfølgelig dele grønnsakene opp i mindre biter og steke det i stekepanne, men det er enklest i ovnene når man skal lage til flere).

Jeg hadde rester av ovnsbakt kalkunbryst filet fra igår, men bruk det du har. Jeg delte det og pølsene opp i biter, og stekte det på middels til svak varme i litt olje og med litt kraft fra igår. Krydre til med maldonsalt, pepper og rosmarin.

Topp gjerne retten med speilegg til og en enkel salat med eks. salat, agurk og tomat.

Håper det smaker?

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva dere syns ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *