Spring rolls – en perfekt sommer middag ?
Spring rolls, en perfekt middag nå i sommervarmen.
Sommer ruller er enkelt å lage, og kan fylles med så mye godt ?
Dette er mat jeg blir glad av, nettopp fordi det er fargerik mat. Man spiser med øynene og det er noe jeg lever litt etter.
Det er en enkel og ganske lett middag, og mange bruker også retten til forret.
Dropper du kjøttet, er det en fin vegatar rett også.
Ingredienser:
Kyllingfilet/scampi/ eller det du liker
Mango
Avokado
Gulrot
Agurk
Paprika
Rispapir
Fersk koriander
Gjerne også litt ristet sesamfrø
Slik gjør du:
Krydre kyllingen med litt salt og pepper og stek det på høy varme i noen sekunder på hver side, så det får en skorpe. Sett så varmen ned på 3-4, og stek det noen minutter på hver side. Mens kyllingen stekes, tar du av skallet på gulrot, avokado og mango, og deler det og resten av ingrediensene i strimler. Ta frem en skål med vann og legg rispapiret nedi i ca to min, eller bare skyll det fort i kalt vann på begge sider. La vannet renne litt av seg, før du legger det på en våt fjøl. Del opp kyllingen og ha det og resten av ingrediensene oppå rispapiret og rull sammen. Brett den først litt over og brett inn kantene, før du ruller den rundt.
Server den gjerne med sweet chili saus eller peanøttsaus til.
Jeg lager alltid litt ekstra, da retten er like god til middag som til lunsj ? I tillegg er det lett å lage en god salat av restene.
Om du dropper sausen eller velger en sukkerfri saus, er det en kalorifattig rett om man er opptatt av det.