Frokost og lunsj retter,  Middager,  Tilbehør

Quinoa sommersalat med salmalaks

Quinoa sommersalat med salmalaks ?

Jeg elsker denne sommersalaten og bruker den til mye. En av favorittene er denne med salmalaks og dill ?

Jeg er veldig glad i å bruke quinoa. Det smaker for det første veldig godt og har en nydelig nøtteaktig smak. Quinoa er frø og kommer fra en plante, og er glutenfri. Planten har et høyt innhold av aminosyrene metionin, lysin og treonin.Innholdet av aminosyrene gjør at quinoa regnes som en komplett proteinkilde, og en matvare som da er ekstra fint for vegetarianere. Aminosyren Lysin kan stimulere muskelvekst og bidra til frigjøring av veksthormoner og gjør seg derfor godt som mat etter trening.

Ingredienser:

til ca 3 porsjoner
Quinoa 1,5 dl
1/2 -1 mango i biter
1 – 1½  avokado i biter
1 stor rødløk i små biter
Små tomat eller 2 tomater i biter
Jordbær i biter

1/2 liten brokkoli i biter
Salmalaks
Fersk dill

Ha gjerne blomkål og ruccola også i.

Slik gjør du:

Kok opp vann (3 dl) og ha quinoaen oppi når det koker. Det skal småkoke på svak varme i ca 10-15 minutter. Mens det koker tar du av skallet på rødløken, avokado og mango og deler det og resten av ingrediensene i små biter. Bland alt i en bolle. Stek laksen på høy varme så den bare får en skorpe ca 1 min, dra stekepanna bort og snu den. Hell over litt kikkoman eller strø over litt maldonsalt. Server med fersk dill / evt hakket basilikum.

En god dressing til er:
Ca 100g gresk yoghurt/ evt creme fraiche og 2 -3 ss sweet chili saus. Bland godt.  Dette passer også som dressing til kylling og kalkun og andre salater.

Under her ser du bilder av middagen og quinoasalaten som lunsj dagen etter.

Håper det smaker ?

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine og høre hva dere syns ❤?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *