Middager

Stekt torsk med søtpotetmos og chilisaus

Søtpotetmos er både enkelt og godt og er helt nydelig til torsk.

En enkel, sunn og god middag, som er raskt å lage.

Jeg prøver å ha fisk minst to ganger i uka, og da er favorittene salmalaks og torsk. Det er begge fiskesorter som er enkle å variere tilbehøret til, så man får nye varianter og ikke blir lei.

Når det gjelder mengden fisk og da spesielt torsk som er så magert, beregner jeg mellom 200-250g per pers.

Igår lagde jeg denne rett etter trening, til moren min og meg. Vi brukte 570 g torsk og 3 søtpoteter (noe det ble igjen av). Tilpass mengden etter hvor mange dere er.

Ingredienser:

Torsk (gjerne fersk, men du kan også bruke fryst)

3 store søtpotet

Brokkoli

1 liten ss malt muskatt

Litt maldonsalt og pepper

1ss smør til søtpotetmosen

Til sausen

2 store eller 3 små Finhakket sjalottløk

1/2 finhakket rød chili

1-3 ss smør

litt salt og pepper

Du kan også ha i 1/2ts cayennepepper om du er glad i spice, 1ss sitron og 1dl fløte om du vil ha den bare smørsaus.

Slik gjør du:

  • Skrell søtpoteten, del den i biter (jo mindre biter, jo fortere går det) og ha det i en kjele med vann og litt salt. Ha vann til rett over poteten, da du gjerne vil bruke mest mulig av vesken i mosen etterpå. Kokingen tar ca 10-15 minutter.
  • Finhakk sjalottløken og chilien og stek løken gyllen på middels varme i smøret, stilsett krydderet til slutt. Ha det over i en skål eller en liten kjele.
  • Kok opp vann med litt salt og ha i brokkolien 1 minutt rett før servering.
  • Stek torsken på høy varme så den får en skorpe og ca 3 minutter tilsammen på hver side på middels varme, ha litt salt pepper over. Du kan også koke vann og ha i godt med salt, skru av plata og trekke fisken i vannet i 8-10 minutter om du er mer glad i det.

  • Når søtpoteten er mør, heller du av litt av væsken i en kopp om det er for mye. Da unngår du at den blir for våt, du har muligheten til å ha i mer om det trengs.
  • Mos søtpoteten med en stavmikser eller lignende og ha i muskat, litt salt og pepper og evt litt smør om du ønsker det i.

Server med brokkoli og sjalottløk og chilisausen til.

En annen nydelig torskemiddag er denne med squash spagetti https://www.sportybakerhansen.no/2018/09/25/stekt-torsk-med-sotpotetmos-og-squash-spagetti%f0%9f%a4%97/

Håper det smaker?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *