Desserter,  Julekaker og snacks,  Sjokolade,  Snacks

Nøttekubber

Nøttekubber, en smakfull sukkerfri god sjokolade perfekt til kaffen.

Hjemmelagde sjokolade er både enkelt, godt og i tillegg sunt, da kakao er full av antioksidanter.

Når man lager sjokolade selv kan man beholde den sunne delen og erstatte sukkeret og andre mindre gunstige ingredienser med bedre alternativer. Resultatet er en næringsrik sjokolade man kan nyte med god samvittighet, hvem liker vel ikke det?

Er du klar til jul? Er du ferdig med alle julegavene, eller har du noen som er ekstra vanskelige å kjøpe gave til? Noen, eller ganske mange har jo alt de trenger og kommer kanskje ikke med noen ønsker. Men hva med å lage spiselige gaver? Hjemmelagd sjokolade må være den perfekte julegaven, enten med litt julekaffe eller julte, eller bare med en koselig julehilsen til. Hjemmelagde gaver er gaver lagd med hjerte, og i dette tilfellet også lagd for magen ?

Innlegget inneholder reklame fra Økosjokolade Bruker du koden SPORTYBAKEREN får du 15% rabatt på alle deres produkter. @økosjokolade

Hjemmelagd sjokolade, en perfekt julegave?

Ingredienser:

100 g kakaomasse
50 g kakaosmør
30g agavesirup ha i mer om du liker den søt, eller tilsett evt 2 ss honning eller yacon/fibersirup gold
1 ts vaniljepulver En klype maldonsalt
Er du glad i litt kryddersmak som meg tilsetter du 1/2 ts kanel og 1/2 liten ts nellik

1/2 dl pistasjnøtter
1/2 dl valnøtter
1/2 dl mandler 3-4 maiskaker med chiafrø og havsalt fra friggs (evt puffaris eller riskaker)
1 liten neve / 2 ss tranebær
1 liten neve / 2 ss rosiner

Du kan fint lage den uten tranebær og rosiner om du ikke liker det. Og bruk de nøttene du selv ønsker.

Fremgangsmåte:

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når kakaoen har smeltet helt visper du inn agavesirup, vaniljepulver og krydderet. Grovhakk nøttene og ha de i en  bolle sammen med tranebær og rosiner,

Du kan også ha i finhakkede dadler for litt karamellpreg. Tilsett det evt helt til slutt før du har alt i formen, slik at bitene ikke smelter inn i massen.

og hell sjokoladen over. Bland sammen og hell massen ca 2-3 cm tykk i en brødform med bakepapir. Sett det så i fryseren. Når massen er helt stiv deles den opp i 2-3 cm kubber. Oppbevares i kjøleskap eller i fryseren til servering.

Disse passer perfekt til både helgesnakck, tursnacks, kaffekos i hverdagen (for vi har godt av litt påfyll av næringen kakaoen gir). Hva med å ha med en spiselig gave om du skal i en bursdag eller på middag og vil ha med en vertinne gave? Hvem blir vel ikke glad av sjokolade ?

For flere sjokoladeoppskrifter søk på sjokolade i søkefeltet ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *