Bakst,  Desserter,  Julekaker og snacks,  Kaker

Mandel og havreflarn med sjokoladetrekk – sukker og glutenfri

Mandel og havreflarn med sjokoladetrekk, en sunnere men god kombinasjon.

Idag er det 1.desember og det er på tide å dele årets første julekake oppskrift.

Den er veldig enkel å lage og ikke minst god. Disse passer seg godt utenom juletida også og forsvinner fort, så jeg må ofte lage en ny runde når jula kommer.

Jeg er ikke så glad i at det blir for søtt, så disse er etter min mening akkurat passe søte på smak. Disse er søtet med kunstig søting og er også godt egnet for diabetikere, da det ikke påvirker blodsukkeret på samme måte.

Her om dagen lagde jeg mandelmelk og for å bruke opp mandlene som var igjen etter å ha presset ut melka, lagde jeg disse. Jeg pleier normalt å lage en variant av havreflarn og en av mandelflarn, men denne gangen ble det en kombinasjon.

Ingredienser:

150g knuste/ fin hakkede mandler

100g havremel

30 g havregryn

140 g smeltet smør

3 ss vikingmelk (fløte om du vil)

100g sukrin gold

3 ss sukrin +

Sukkerfri sjokolade (jeg bruker den fra funksjonell mat) eller 70% mørk sjokolade

1 ts kokosolje

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret, ha oppi søtingen. Det skal bare varmes opp til smøret er smeltet og sukrinen oppløst. Knus mandlene i en mikser eller fin hakk dem med kniv. (Jeg lagde disse for å få brukt mandlene som var igjen, etter å ha lagd mandelmelk). Ha så alle ingrediensene i en bolle og bland det godt. La det gjerne svelle noen minutter, så røra får satt seg og blir litt tykkere. Legg det så utover bakepapiret på en stekeplate med 1 ts.

Stek de på midterste rille i ca 5-10 minutter, til de er gyllne. Tiden kommer an på ovnen.

La de kjøle seg ned på en rist og bli kalde før du har på sjokokolade trekk på en side.  For sjokoladetrekket koker du opp vann, har sjokoladen i biter i en skål med 1 ts kokosolje og lar det smelte.

Jeg pensler sjokoladen på og setter det kaldt.

Oppbevar de i boks et kjølig sted.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. #sportybakerhansen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *