Middager,  Vegetar

Ratatouille med kylling eller som vegetar, med ovnsbakte poteter og gulrøtter

Kylling ratatouille er både enkelt, sunt og godt.

I en travel hverdag passer det hvertfall meg godt med mat som nesten gjør seg selv, som i tillegg er sunt og har mye god smak.

Mens maten gjør seg selv ferdig i ovnen rekker man fint å henge opp en vask, dekke bord, ta ut av oppvaskmaskinen osv.

Retten egner seg også veldig godt som vegetar, se nederst i innlegget for vegetar varianten ?

Dette er også en typisk rett jeg kan lage, som et resultat av at jeg har gått igjennom hva jeg har i kjøleskapet. Denne gangen hadde jeg både kylling, squash og spinat som møtte brukes opp og da poppet ratatouille opp med en gang. Jeg lager det som regel med ris, men det hadde jeg ikke nå.

Oppskriften gir ca to gode porsjoner, retten er også god kald til lunsj om du feks bruker quinoa til.

 

Ingredienser:

400g Kylling

1/2 stor pose med fersk spinat

2 sopp

1/2 squash

1 boks hakket tomat med hvitløk og oregano

Småpotet /potetbåter /ris

2 gulrøtter

2 hvitløksfedd

Olivenolje

Salt, pepper og rosmarin

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader

Kok opp vann til risen om du velger å ha ris istede for poteter.

Del kyllingen i biter/strimler om du ikke har ferdig strimlet.  Stek det litt i en stekepanne i litt olje på sterk varme, så det får en hinne. Ha litt olivenolje i en form og legg spinaten i, og kyllingen over.  Del soppen i to og så skrått i 4 eller fem, jeg liker de best som litt store biter, og stek de lett i panna. Vask og del squashen i ca 1 cm skiver og så i 4 og strø det og soppen over kyllingen.  Press hvitløken over, og strø litt salt og pepper på. Hell så over boksen med ferdig hakket tomat og bland det litt sammen, før du til slutt har ca 1 ss olivenolje over.

Skrell gulrøttene og evt poteten og del det i biter (ikke nødvendig å dele poteten om du bruker småpotet). Legg det utover på et stekebrett med bakepapir og strø litt salt, pepper og rosmarin over. Sett forma på stekebrettet med poteten og sett det i ovnene i ca 15-20 minutter til poteten er gyllen.

Ha oppi risen om du ikke bruker potet.

Andre grønsaker som også er godt i ratatouillen er blomkål og løk, og om du bruker ris til må du gjerne ha gulrøttene i biter oppi forma. Dette er som sagt en rett som er fint å ha i bakhodet om man har grønsaker man trenger å få brukt.

 

Vegetar:

Retten egner seg også veldig godt som ren vegetar, men da bruker jeg også disse ingrediensene i:

1 boks kidnebønner og / eller 1 boks røde linser.

1/2 blomkålhode

2 gulrøtter

1 løk

Bruk evt quinoa i stedenfor ris/potet om du ikke bruker linser, dette for å få et høyrer proteininnhold.

Følg oppskriften som vist over, men dropp selvfølgelig kyllingen.

Del blomkålen i biter, ta av skallet på løken og gulrøttene, del i skiver og ha de over i forma. Skyll bønnene og/eller linsene godt og ha det i forma med det andre. Bland alt godt før du setter det i ovnen. Topp det gjerne med ristede pinjekjerner.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *