Bakst,  Desserter,  Julekaker og snacks,  Kaker

Ostekake med smak av jul 🎅

Ostekake med en herlig smak av jul 😍

Den er enkel å lage, sukkerfri og veldig god.

Ja til hverdagsdessert eller hva? Denne kan du hvertall fint kose deg med når som helst.

I jula blir det fort mye kaker og om du vil begrense inntaket av sukker, kan det være fint med noen alternativer.

I tillegg er den ganske lett, noe som kan passe godt til den tunge/fete maten mange har i vente 😉😊

Om du ikke skal lage til så mange, er det praktisk å lage det i porsjonsglass.

 

Ingredienser:

3 gelatin plater

1 dl zero saft med lime og sitron

1/2 dl varmt vann

150 g mager kesam

150 gram Philadelphia naturell ost light

2 klementiner

Et knivsådd kanel

 

Slik gjør du:

Legg gelatinplatene i vann i en bolle i ca 5-8 minutter.  I mellomtiden pisker du osten først og tilsetter kesamen. Press klementinene og bland i med resten, bruk også kjøttet fra klementinen (bortsett fra det vite i midten). Kok opp litt vann. Ha vannet i en kopp, press vannet ut av gelatinen og ha det oppi det kokte vannet. Tilsett saften og bland alle ingrediensene godt. Ha det over i glass og sett til kjøl til det blir stivt. (Du får 4 små eller 3 store runde Ikea glass ut av dette).

Jeg satte det bare ut, på et fat med pose over, da stivnet det fort. Når det har stivnet kan du lage gelen.

Til gelen:

2 gelatin plater

0,5 dl vann

3 pressede klementiner med fruktkjøtt

Et knivsådd kanel

Samme prinsipp her. Legg gelatinplatene i bløt, kok opp vann og hell over. Press klementinene og bland i. Hell det så over den stive osteblandingen i glassene og sett det til kjøling .

Mens det stivner kan du lage crunchen 😊

Til crunchen 

Her lager jeg faktisk bare et brett med sukkerfri brente mandler, men med en jule vri av krydder. Det passer også perfekt som topping på eks smoothies, puddinger, is og frukt.

Sett ovnen på 180 grader.

Ca 250g hakkede mandler

4ss smør

4 ss sukrin gold

En stor ss honning (dropp den om du vil ha det helt sukkerfri)

1 – 1 1/2 ss kanel

1 ts kardemomme

1ts nellik

1 klype maldonsalt

Smelt smøret og tilsett alle ingrediensene, tilsett mandlene til slutt og bland godt. Stek det i ca 5 minutter, det skal bare smelte sammen og bli litt gyllent.

Server crunchen på toppen av ostekaka så det gir en god sprø tutch 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *