Desserter,  Uncategorized

Hjemmelagd vaniljekrem – sukkerfri som passer godt som hverdagsdessert med bær

Hjemmelagd vaniljekrem er bare så godt?

Jeg lagde det for første gang da jeg skulle lage vaniljekrem til skoleboller. Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor enkelt det var å lage, og ikke minst hvor godt det var.

Jeg bruker som sagt denne oppskriften som vaniljekrem til skoleboller, men den kan brukes til så mye. Jeg lager alltid ekstra uansett da det er så godt, og kan bruke det som topping på feks kaker som pavlova, suksessterte, som fyll i en kringle ol.

Jeg har som vanlig lagd en sukkerfri variant, som er mer blodsukkervennlig, men du kan fint bruke sukker om du vil det. Blandingsforholdene står under.

Denne gangen har jeg lagd vaniljesaus med bær, som må sies å være en veldig enkel, men god dessert som passer like godt til hverdags som til helgen.

Ingredienser:

50g eggeplommer

45g sukrin + (evt ca 90g sukker)

1ss honning (kan droppes, men gir en rundere smak)

1 dl fløte (evt 4 dl melk)

3dl melk

30g maisennamel

Frø fra 1/2 vaniljestang/ evt 1 hel om den er veldig tørr (eller 1 god ts vaniljefrø pulver)

Slik gjør du:

Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene. Ha 2dl melk og evt fløte, frøene og sukrin + i en kjele, du skal trekke kjelen bort når den nesten når kokepunktet, og la det trekke i ca ti minutter.

Bland eggeplommene, 1 dl melk og maisenna i en bolle. Hell så over litt og litt av eggeblandingen mens du rører godt. Kok det så opp på middels varme til det tykner.  La det så stå og kjøle ned.

Server gjerne vaniljekremen med bær, litt hakket sjokolade og gjerne sukkerfri brente mandler eller kokosflak for litt crunch.

En perfekt hverdagsdessert om man har lyst på noe godt.

Håper det smaker ?

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Og tagg meg gjerne #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤?

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: