Middager

SØTPOTET PIZZA

SØTPOTET PIZZA

 

Jeg elsker søtpotet og bruker den til ganske mye, deriblant pizza.

 

Søtpotet pizza (2-3 porsjoner)

Ingredienser:

1 stor søtpotet (ca 400g)

120g valgfritt mel (jeg bruker bokhvete og /eller havremel)

1 egg

Ha gjerne i litt krydder som hvitløk, oregano og pepper.

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 200 grader. Del poteten i 4 biter og ha den i mikroen i ca 5-10 minutter, til den er mør. Fjern så skallet på den og ha det over i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos det til det er en flytende røre/mos. Tilsett så egget, mel og krydder og bland godt. Jeg bruker glutenfritt mel, for å få den glutenfri og ettersom røra ikke skal heves er det like fint som å bruke mel med gluten i. Smør bunnen utover en langpanne med bakepapir. Forstek på 200 grader i ca 15 min til bunnen er blitt gyllen og sprø, det vil være viktig for å få en sprø bunn i ettertid. La bunnen hvile og bli litt kald før du har på fyll.

Ingredienser til Pizzafyllet:

2ss tomatpurè

Kokt skine eller stranda skinke

Pepperoni

Stekt sopp

Ananas

Tomat

Ca 150g ost, mozarella er også veldig godt på.

 

Slik gjør du:

Kutt opp og stek soppen. Pensle så på tomatpureen og legg på fyllet. Stek pizzaen midt i ovnen i ca 15 min på ca 220 grader til osten er gyllen. Server gjerne med en god salat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *