Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Middager

SĂžtpotetlomper ?

Hjemmelagde sÞtpotetlomper er sÄ utrolig godt.

Jeg elsker sÞtpotet og har brukt det i alle slags retter, som mos, ovnsbakte, crispy fries, sÞte muffins, pizza og lomper. De kan brukes til sÄ mangt, men ovnsbakte sÞtpoteter er nok det jeg lager mest og bruker det i salater.

Jeg lager alltid en god porsjon nÄr jeg fÞrst lager sÞtpetlomper, da de er sÄ gode og forsvinner fort. Jeg fryser de ned, da de tiner pÄ noen fÄ minutter, sÄ er det bare Ä ha pÄ pÄlegg og nyte.

Disse passer ogsÄ godt som en tynn pizzabunn.

Ingredienser:

3 store sĂžtpotet

En klype salt

Ca 50g havremel

Ca 50g bokhvete

+ 100g pluss pluss til utbaking blandet jeg rismel og bokhvete

(Bruk valgfritt mel, men hold deg til samme mende)

Slik gjĂžr du:

Del poteten i fire og legg bitene med skallet opp pÄ en tallerken.

Bak potetene sÄ i mikroen i ca 10-15 minutter til potetene er mÞre (snu de og stikk en gaffel litt rundt pÄ den om du er usikker) ha den gjerne litt for lenge, enn for kort.  Dra sÄ skallet av og ha den mÞre poteten i en foodprosessor og tilsett salt og mel.  Bruker du en bolle moser du den bare med en gaffel. Som jeg ogsÄ nevner under her sÄ bruker jeg mindre mel i rÞra og mer til utbaking.

StrÞ litt mel pÄ kjÞkkenbenken, sÄ deigen ikke fester seg.

Ta en stor spiseskje med deig og dypp den i en mengde mel, og klapp den ut. Husk at jo mindre mel du bruker, jo saftigere blir lompene. Den beste mÄten har jeg funnet ut, er Ä ha mindre mel i rÞra, og mer mel Ä dyppe den i til utbaking.  NÄr du har klappet lompa ut med flat hÄnd, lÞsner du den med en steke spade og flytter den over pÄ en takke eller stekepanne.  Stek den pÄ middels til svak varme, til den fÄr smÄ lysebrune flekker.  Da snur du den.  Legg den sÄ pÄ en rist, til den blir avkjÞlt.  Jeg fryser dem som regel ned i poser, med bakepapir mellom hver.

Jeg fikk ca 15 lomper ut fra den rĂžra.

HĂ„per det smaker ?

FĂžlg meg gjerne pĂ„ Instagram @sportybakern for mer inspirasjon pĂ„ trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig Ă„ hĂžre hva dere syns ❀#sportybakerhansen.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: