Bakst,  Frokost og lunsj retter,  Middager

Søtpotetlomper 😍

Hjemmelagde søtpotetlomper er så utrolig godt.

Jeg elsker søtpotet og har brukt det i alle slags retter, som mos, ovnsbakte, crispy fries, søte muffins, pizza og lomper. De kan brukes til så mangt, men ovnsbakte søtpoteter er nok det jeg lager mest og bruker det i salater.

Jeg lager alltid en god porsjon når jeg først lager søtpetlomper, da de er så gode og forsvinner fort. Jeg fryser de ned, da de tiner på noen få minutter, så er det bare å ha på pålegg og nyte.

Disse passer også godt som en tynn pizzabunn.

Ingredienser:

3 store søtpotet

En klype salt

Ca 50g havremel

Ca 50g bokhvete

+ 100g pluss pluss til utbaking blandet jeg rismel og bokhvete

(Bruk valgfritt mel, men hold deg til samme mende)

Slik gjør du:

Del poteten i fire og legg bitene med skallet opp på en tallerken.

Bak potetene så i mikroen i ca 10-15 minutter til potetene er møre (snu de og stikk en gaffel litt rundt på den om du er usikker) ha den gjerne litt for lenge, enn for kort.  Dra så skallet av og ha den møre poteten i en foodprosessor og tilsett salt og mel.  Bruker du en bolle moser du den bare med en gaffel. Som jeg også nevner under her så bruker jeg mindre mel i røra og mer til utbaking.

Strø litt mel på kjøkkenbenken, så deigen ikke fester seg.

Ta en stor spiseskje med deig og dypp den i en mengde mel, og klapp den ut. Husk at jo mindre mel du bruker, jo saftigere blir lompene. Den beste måten har jeg funnet ut, er å ha mindre mel i røra, og mer mel å dyppe den i til utbaking.  Når du har klappet lompa ut med flat hånd, løsner du den med en steke spade og flytter den over på en takke eller stekepanne.  Stek den på middels til svak varme, til den får små lysebrune flekker.  Da snur du den.  Legg den så på en rist, til den blir avkjølt.  Jeg fryser dem som regel ned i poser, med bakepapir mellom hver.

Jeg fikk ca 15 lomper ut fra den røra.

Håper det smaker 🤗

Følg meg gjerne på Instagram @sportybakern for mer inspirasjon på trening og kosthold og sunnere bakst og snacks. Eller legg gjerne igjen en kommentar her, det er alltid koselig å høre hva dere syns ❤#sportybakerhansen.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: