Middager

Ovnsbakt kylling og grønnsaker med Amandine poteter

Kylling er noe som stadig går igjen her, både til lunsj og middager. Likevel blir jeg aldri lei, da det er så mange måter å lage det på og ikke minst så mye forskjellig tilbehør å ha til.

Å ovnsbake kyllingen er både godt og gjør retten ekstra enkel, spesielt når man kan ovnsbake potetene og grønnsakene også. Amadine poteter er små, gode poteter, som jeg ofte bruker til ovsnbaking og til potetsalater.

Ingredienser:

Kyllingfileter

Red curry past

2 presset hvitløks fedd

1 boks kokosmelk

Sopp

Squash

Sjalottløk

Små tomat

Blomkål

Spinat

Amandine poteter

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 200 grader. Brun kyllingene i en panne i to-tre minutter på hver side og krydre med pepper og rosmarin. Legg så filetene over i en ildfast form sammen hvitløken. Bland kokosmelken og red curreypaste. Ha bakepapir på et stekebrett, del potetene i to og legg de utover halve siden. Pensle poteten med litt olje og krydre med salt, pepper og rosmarin. Del squash, tomat, blomkål og løken i biter og ha det over i formen, og hell sausen over. Sett det midt i ovnen i ca 15 -20 min til poteten er ferdig. Del så soppen i biter og stek den opp i litt smør, krydre med litt salt og pepper, og stek til slutt spinaten.

En nydelig middag 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *