Desserter

Ovnsbakt ananas med chili – en god dessert på Valentins day ❤

Ovnsbakt ananas med chili, en enkel men veldig god dessert.

Happy Valentins day alle sammen 🤗❤

Jeg var hjemme i Son på tirsdag og lagde en litt forsinket morsdags middag. Jeg hadde også med en ananas og tenkte jeg kunne teste en ny dessert på dem. Til min store glede falt den i smak hos dem alle sammen🤗

Idag er det Valentins day, eller alle hjerters dag, og en fin dag å lage en god dessert på. Om det er til kjæresten, en venninne du er glad i, til noen i familien eller rett og slett til deg selv.

Desserten er forholdsvis sunn og sukkerfri/naturlig søtet, så denne passer godt på en hvilken som helst dag.

Visste du forresten at ananas er en god kilde til vitamin C og A, og inneholder blant annet magnan som er viktig for flere enzymer. I tillegg har ananas en vanndrivende og rensede effekt, og er fint for fordøyelsen. Noe som gjør den perfekt til bruk i desserter.

Jeg brukte en stor ananas til 4 porsjoner. Bruk gjerne en godt moden ananas, som er litt gyllen/småbrun.

Ingredienser:

1 godt moden ananas

1 dl vann

3 ss honning (eller bare sukrin gold 3 ss)

2 ss sukrin gold

1/2 vaniljestang

1/2 rød fin hakket chili

1 kanel stang

Saft av 1/2 stor lime for litt syrlig smak (det funker fint uten også).

Gresk kokos yoghurt, evt vanilje kesam

Kokosmasse

Hakket 70% sjokolade evt sukkerfri sjokolade

Du kan også gjerne ha i 1-2 hele stjerneanis i sukkerlaken om du er glad i det, evt bytter det med vaniljestangen om du ikke er så glad i det.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader.

Del vaniljestangen i to og skrap ut vaniljefrøene. Kok opp vannet, ha i limesaften, honning, kanelstangen og vaniljefrøene, og gjerne vaniljestangen for enda mer smak. (Hver obs på at du kan få litt “rusk” fra stengene, sil evt sukkerlaken før du heller den over ananasen, eller bare ta ut vaniljestangen). Hakk chilien i små biter (uten frø), og ha det over i sukkerlaken eller rett over ananasen.

Skjær av skallet på anansen, pass på at du får av alle “taggene”, da det ikke er noe godt å spise.

og del den i to og i fire. Skjær av ananas “stammen” (den harde delen i midten) og del bitene så i to. Jeg serverte to strimler til hver. Legg ananasbitene i en ildfast form og hell sukkerlaken og chili bitene over.

Stek det midt i ovnen i ovnen i ca 20 minutter. Ta den gjerne ut halvveis og hell litt av sukkerlaken med en skje over ananasen igjen.

Mens du venter kan du hakke sjokoladen i biter. Rist kokosmassen til den er gyllen, i en tørr stekepanne. Dette er ikke nødvendig, men det gir en rund og god nøtteaktig smak når det er varmebehandlet.

Jeg serverte gresk kokos yoghurt til ananasen, men du kan også bruke vanilje kesam, propud vanilje, osv.

Håper det smaker 🤗

Legg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen.

Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤🙏

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *