
Pókebowl, en av mine favoritt retter ?
Jeg har noen faste ingredienser som er: salma laks, avokado, mango og syltet ingefær. Så varierer jeg resten med revet rødbeter, gulrot, salat, bønner, ris og glass nudler som jeg ofte velger. Om du ikke har prøvd glass nudler før, bør du prøve det. Det er veldig godt til både wok og salater, og er like godt kaldt som varmt. Jeg koker derfor ofte litt ekstra, så jeg kan ha det i lunsjen dagen etter. Som prikken over i en topper jeg det gjerne med ristede peanøtter, pinjekjerner og eller sesamfrø. Ved og riste nøtter og frø som sesamfrø, får du frem nøttesmaken mye tydeligere.
Ingredienser til gårsdagens pókebowl:
Salma laks
Avokado
Mango
Glass nudler
Baby Leaf blader
Rødbet
Syltet ingefær
Peanøtter
Sesamfrø
Slik gjør du:
Kok opp vann med litt salt, når vannet koker har du i glass nudlene, de skal bare koke i tre minutter før du skylder de i kaldt vann.
Ta av skallet på avokado, mango og rødbeten. Bruk gjerne hansker da rødbeten farger veldig.
Hakk litt peanøtter (må ikke hakkes) og rist det i en stekepanne. Det samme gjør du med sesamfrøene. Pass på da de bare skal bli gyllen og blir fort brent. Ta de over i en skål hver for seg.
Ta frem en dyp tallerken og legg litt salat på. Del resten av ingrediensene i biter, riv rødbeten og har alt på tallerken. Topp laksen med sesamfrø og ha peanøtter over glassnudlene. Server gjerne med kikkoman.
Jeg er veldig glad i å være ute, så jeg tar ofte med maten ut. Som igår da jeg gikk i parken og ville få med litt sol etter trening.

Noen varianter av tidligere pókebowl



Håper det smaker ?
Legg meg gjerne igjen en kommentar eller tagg meg med @sportybakern på Instagram og med #sportybakerhansen. Det er alltid morsomt å se når dere prøver oppskriftene mine ❤


